RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

IMM-urile din producţie pot beneficia de ajutoare de 100.000 de euro

Firmele mici şi mijlocii din domeniul producţiei ar putea beneficia de o schemă de minimis de maxim 100.000 de euro, printr-un program pe care Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism vrea să-l implementeze în perioada 2015-2017, cu un buget de 250 milioane de euro. 

 

“Acest program (Programul multianual pentru micro industrializare) este o propunere şi se transpune prin implementarea unei scheme de minimis pentru susţinerea investiţiilor în sectoarele economice productive, respectiv producţia alimentară, producţia de mobilă, îmbrăcăminte şi încălţăminte, producţia de sticlă şi materiale de construcţie, fabricarea de construcţii metalice, industria auto, fabricarea de echipamente, inclusiv IT şi realizare soft etc., în vederea creşterii volumului de activitate şi a competivităţii IMM-urilor din aceste sectoare”, se arată într-un comunicat al Departamentului.

  

Cu ajutorul acestei scheme de minimis se are în vedere susţinerea unui număr aproximativ de 830 de firme mici şi mijlocii pe an printr-o subvenţie de maximum 100.000 euro şi totodată crearea unui număr de aproximativ 2.500 noi locuri de muncă anual, în urma investiţiilor efectuate de companiile beneficiare ale schemei. Bugetul alocat programului este de 250 de milioane de euro pentru perioada 2015-2017. Propunerea de program a fost transmisă Comisiei Europene, ca răspuns la solicitarea forului european pentru planul de investiţii european (planul de investiţii Juncker).

Planul de investiţii al preşedintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker îşi propune să combine resursele de care dispune UE şi schimbările reglementărilor pentru a încuraja investiţiile private. Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunţat la finele lunii noiembrie crearea unui fond în valoare de 315 miliarde de euro, destinat sprijinirii investiţiilor în Uniunea Europeană.

 Sursa: ziaruldeiasi.ro

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Alertă pentru clienții LIDL! Brânză contaminată cu Listeria, retrasă de la raft

Redacția

Şoferii îşi vor putea deconta daunele la compania cu care au încheiat poliţa RCA

Redacția

Concedieri, investiții amânate, produse mai scumpe sau firme închise. Toate, provocate de creșterea facturilor la utilități

Redacția
Încarcă...