RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Imagini spectaculoase de pe Marte trimise de roverul Curiosity. Selfie cu „Mont Mercou”

La începutul lunii martie, roverul NASA Curiosity Mars s-a apropiat de o formațiune stâncoasă impresionantă, pe care oamenii de știință au denumit-o „Mont Mercou”, nume inspirat de un munte din Franța. Roverul a realizat o serie de imagini panoramice pentru a crea o vizualizare 3D, prezentată sub forma unui „selfie”.

Selfie-ul este compus din 60 de imagini realizate de Mars Hand Lens Imager (MAHLI), camera instalată pe brațul roverului, pe 26 martie 2021, cea de-a 3.070-a zi marțiană a misiunii. Acestea au fost combinate cu 11 imagini realizate de o altă cameră amplasată în partea din față a roverului Curiosity.

De asemenea, Curiosity a realizat o panoramă de 360 ​​de grade asupra Mont Mercou. Studierea aflorimentului din mai multe unghiuri îi ajută pe oamenii de știință să-și facă o idee mai bună despre formațiunea stâncoasă.

NASA mai are pe Marte un robot – roverul Perseverance – mai nou şi mai performant, care se pregătește de prima misiune care implică un zbor pe o altă planetă. 

  

digi24

Related posts

Actorul britanic Tom Wilkinson a MURIT, la vârsta de 75 de ani. Era cunoscut pentru rolurile din „The Full Monty” sau „Shakespeare In Love”

Redacția

MOSCOVA a fost ținta unui atac cu drone, marți dimineață. Rușii vorbesc de pagube „minore” la mai multe clădiri, fără „răniți grav”

Redacția

LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 338: Rusia: Cheia încheierii războiului este la Joe Biden, dar nu o foloseşte. În schimb, „pompează” arme în Ucraina

Redacția
Încarcă...