NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Imagini filmate din dronă cu stadiul lucrărilor de la Palatul Cantacuzino publicate de administratorul public (Video)

Lucrările de reabilitare a Palatului Cantacuzino continuă într-un ritm susținut, iar reprezentanții Primăriei Municipiului Pașcani par să fie mulțumiți de situația din teren. Claudiu Bodoașcă, administratorul public al municipiului, a postat pe pagina sa de Facebook filmate din dronă cu stadiul proiectului.

În urmă cu două săptămăni, pe 24 august, a avut loc o vizită în teren a reprezentantului A.D.R. Nord-Est, la Palatul Cantacuzino, iar aceștia au constatat că lucrările sunt în grafic, iar implementarea proiectului a ajuns la peste 32%.

„A fost a patra vizită în teren a celor de la A.D.R. Nord-Est. Așa cum se obișnuiește, după fiecare vizită se face un raport, în care se stipulează că lucrările de construcție sunt în grafic și implementarea proiectului a ajuns la peste 32%.  Singurul lucru menționat negativ, este faptul că suntem în întârziere cu ceea ce înseamnă achiziția de dotări și tot ceea ce implică funcționarea viitorului muzeu. Suntem obligați ca în perioada următoare să recuperăm acest decalaj. Sunt convins că vom reuși, și astfel, în decembrie 2023, vom avea un muzeu al Pașcaniului, în Palatul Cantacuzino, reabilitat”, a precizat, la acea dată, administratorul public, Claudiu Bodoașcă.

Proiectul prevede restaurarea clădirii principale, a unui corp-anexă, precum și amenajări specifice pentru punerea în valoarea a unor vestigii istorice și refacerea terenului aferent de circa 7.000 mp .

Advertisements
Advertisements
  

Palatul, fost conac boieresc, a fost naționalizat în perioada comunistă și, după 1990, a găzduit Palatul Copiilor. În 2011 a fost retrocedat moștenitorilor care, ulterior, au acceptat răscumpărarea obiectivului de către Primăria Pașcani pentru 180.000 euro, bani care au fost plătiți în rate.

VIDEO AICI

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ponta îl obligă pe Pantazi să mărească taxele locale. Primarul merge mâine la Iași să ceară lămuriri. Taxele rămân neschimbate la Hârlău şi majorate la Tg. Frumos

Marius Parteni

Un nou pas în vederea amenajării unui Centru de Zi, pe amplasamentul fostei grădinițe din Boșteni

Marius Parteni

Ajutor de 150 de lei/metru cub de lemne cumpărate. Tanczos Barna: Propunem un ajutor similar ca la gaze și energie

Redacția
Încarcă...