NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Imagini cutremurătoare dintr-un spital din România. Pacienții zac dezbrăcați pe ciment, într-o mizerie de nedescris

Imagini cutremurătoare au fost surprise in spitalul de urgenta din Resita. Bolnavii de COVID-19, majoritatea in varsta, stau dezbracati pe holurile sectiei de pneumologie, direct pe ciment.

Unii dintre ei sunt chiar in agonie si in imposibilitatea de a se deplasa. Fotografiile facute chiar de un pacient au fost postate pe o retea de socializare.

“Bolnavii sunt tratati ca niste animale. Sunt lasati pe jos, cadrele medicale nu iau in seama niciun bolnav care este acolo”, este revoltata fiica unei paciente, citata de observatornews.ro.

Mama si prietena ei au trait in spital clipe de cosmar. “Inclusiv perfuzoare trebuie sa cumperi, seringi, pansamente. In cazul in care este nevoie de operatie trebuie sa vii cu ele de acasa, se face lista”, spune aceasta.

Alina Stancovici, managerul Spitalului de Urgenta Resita: “Intr-adevar, imaginile nu sunt dintre cele mai frumoase. Trebuie precizat ca acestea au fost surprinse pe sectia de pneumologie. Acolo unde este cladirea destinata tratarii pacientilor pozitivi”.

  

Tot ce a putut sa faca, a fost sa ceara fonduri la cei care administreaza spitalul.

“Cladirea in sine este o cladire degradata. Daca de 30 de ani nu s-aau facut investitii, va puteti da seama ce conditii ofera”, declara Alina Stancovici, Spitalul de Urgenta Resita.

telem

Advertisements

Related posts

Dramă cumplită într-o familie din Suceava. Fiul mort de COVID-19, părinții în stare gravă în spital. „Va fi singur!”

Redacția

Alte 10 decese provocate de coronavirus. Printre victime, un bărbat de 39 de ani fără afecțiuni

Redacția

Cum vor funcționa cabinetele stomatologice după 15 mai?

Redacția
Încarcă...