RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieȘtirea zilei

Iluminatul public va fi pus în funcțiune dintr-un centru de comandă, de la Primăria Pașcani

Problema punerii în funcțiune la aceeași oră a iluminatului public de pe raza municipiului, ar urma să fie rezolvată odată cu finalizarea lucrărilor de extindere, modernizare și întreținere a sistemului actual. Primăria Pașcani va fi centru de comandă pentru deschiderea iluminatului public.

Nemulțumirile cetățenilor cu privire la modul de funcționare a lămpilor de pe raza municipiului, exprimate adesea și în spațiul public, au oferit primele reacții ale autorităților. Primarul municipiului, Marius Pintilie spus în conferința de presă din data 25 august 2022, faptul că se are în vedere crearea unui centru unic la nivelul municipalității, pentru punerea în funcțiune a iluminatului public.

“Avem probleme legate de aprinderea iluminatului public. Sunt peste 35 de puncte pe sistemul actual încă funcțional. Dorința noastră este aceea ca odată cu realizarea modernizărilor și extinderii rețelelor de iluminat, să avem posbilitatea ca întreg iluminatul public să fie pornit în același timp”, a explicat ieri Marius Pintilie, primarul Municipiului.           

Persoanele care sesizează probleme de funcționare ale iluminatului stradal, pot apela dispeceratul la telefon 0764.265.487. Societatea care se ocupă de mentenanța iluminatului public este obligată să intervină.

  

Primăria Pașcani este pe lista instituțiilor ce vor fi finanțate de Agenția Fondului pentru Mediu, pentru investiții în modernizarea iluminatului în cartiere. Proiectul depus a obținut o finanțare de aproximativ 5 milioane de lei.

Related posts

Mai multe societăți din Pașcani sunt amenințate cu sistarea apei de către Apavital (DOC)

Oana Cordoneanu

Moldova cere Guvernului autostrada

Redacția

Consilierul Olariu sare în apărarea afaceristului Olariu, în plenul Consiliului Local

Răzvan Grecu
Încarcă...