NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Iluminatul festiv va lipsi anul acesta la intrările din Pașcani! Eforturi pentru schimbarea tehnologiei de gestionare a programului de iluminat public

În contextul actualei crize energetice, primarul Marius Pintilie a anunțat că în acest an municipalitatea va încerca să facă mici economii la consumul de energie electrică. Edilul șef a exemplificat o măsură și anume renunțarea la montarea, în această iarnă, a iluminatului festiv la intrările din Pașcani.

„Dacă se poate să încercăm să facem economie. De exemplu, una din măsurile pe care am hotărât să le luăm este ca iluminatul festiv în acest an să fie doar pe zona centrală. Adică de la spital la semaforul vechi, trecând pe la Casa de Cultură, scările mari și Esplanadă. Am avut și în alți ani pe unele străzi, mai ales la intrările în oraș, câte o instalație modestă. N-am avut instalații de iluminat foarte complicate, dar am mai avut câte ceva. Am zis să ne restrângem, pe zona centrală să facem iluminatul festiv, ca să facem un pic de economie”, a declarat Marius Pinitilie, primarul Municipiului Pașcani.

Pe de altă parte, Pintilie a explicat că în acest moment, în cadrul lucrărilor de modernizare a iluminatului public, se lucrează și la schimbarea tehnologiei care gestionează aprinderea și stingerea iluminatului public. Primarul își dorește ca aceste lucrări să fie finalizate până în iarnă, dar recunoaște că viteza constructorului nu este cea mai bună.

Advertisements

„Facem tot posibilul acum să modernizăm punctele de aprindere a iluminatului public. Din păcate, nu știu dacă vom reuși până în iarnă să le facem pe toate, dar măcar câteva în așa fel încât ele să fie controlate mai bine. Ați văzut și dumneavoastră că sunt situații în oraș în care la ora 07:00 dimineața mai arde câte un bec sau câte o zonă întreagă și nu ar trebui să fie, iar pe unele zone poate iluminatul public se stinge dimineața prea devreme și încă este întuneric afară. Deci astea sunt chestiuni pe care ne străduim să le punem la punct, dar repet viteza cu care reușim să le punem în practică nu este foarte mare”, a mai spus primarul Marius Pintilie.

Advertisements
  

Reaminitim că, serviciul de iluminat public a fost concesionat unei companii, care are în caietul de sarcini și gestionarea iluminatului festiv.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Membrii CA de la PSA, ultimatum pentru primar și Consiliul Local! “Ne vedem obligaţi să ne depunem demisia”

Ema Roman

Doua baraje noi apara orasul Targu Frumos de viitura

Redacția

„Cetatea Neamţ va intra într-un amplu proces de protecţie împotriva infiltraţiilor de apă”

Redacția
Încarcă...