NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Iluminat public mai ieftin și pe bani europeni, la Iași! La Pașcani, mai scump și pe banii din bugetul local!

În timp ce la Paşcani primarul Dumitru Pantazi susține că banii europeni vin foarte greu și că e mai bine să te împrumuți că să rezolvi problema iluminatului public, la Iași tocmai s-a semnat contractul de finanțare europeană pentru modernizarea și extinderea iluminatului public. Suma este de 17 milioane de lei, iar contribuția Iașului este de doar 500.000 de lei.

Dacă la Pașcani se vor cheltui de la bugetul local 21 de milioane de lei pentru 1.121 lămpi tip led și 484 stâlpi metalici, la Iași cu mai puțini bani se vor monta 4.088 de corpuri de iluminat cu led, 4.122 de module de telegestiune cu punct luminos şi va fi achiziţionat un sistem de telegestiune.

Într-o emisiune, la televiziunea sa favorită, primarul Dumitru Pantazi a aproximat că pentru implementarea unui proiect european se așteaptă și 8 ani de zile până acesta este finalizat.  Edilul susține că cea mai bună soluție este ca finanțarea să se facă din bugetul local, chiar dacă suma este una extrem de mare: 21 milioane de lei. Pantazi crede că astfel, lucrările de reabilitare și extindere a iluminatului public s-ar încheia în doar câteva luni de zile.

„Pe de altă parte, dacă depuneam pentru fonduri europene, vedeți durează 3, 4, 5 ani de zile până când se aprobă contractul de finanțare. După aceea, canoanele prin care trebuie să treci astfel încât să ajungi să implementezi programul respectiv. După părerea mea mai durau încă 3, 4 ani de zile cel puțin, dacă nu mai mult, până reușeam să implementăm acest proiect. Ori dacă se aprobă în ședința de Consiliu Local, în cel mult 60 de zile pregătim documentația, caietul de sarcini și de date, pe care o pregăteșe consultantul, o ridicăm pe SEAP. Dacă ANAP-ul nu ne încurcă, noi cel târziu la sfârșitul lui septembrie am putea avea contractul de lucrări semnat și firma care câștigă să se apuce de treabă. Pe rețele electrice, uneori putem lucra și iarna”, a explicat vara trecută primarul Dumitru Pantazi.

Suma care a rezultat în urma licitației, la Pașcani, a fost de 20.837.954 de lei cu TVA inclus, cu aproape 7 milioane de lei mai puțin decât suma rezultată în urma estimării făcute la comanda primarului Dumitru Pantazi. Câștigătoarea licitației a fost desemnată firma SC Urbioled SRL din Iași, care a ofertat suma amintită, însă decizia a fost contestată de Electromagnetica S.A. București.

loading...
Advertisements

Related posts

Klaus Iohannis: Dacă situația se va înrăutăți nu voi ezita să declar din nou stare de urgență

Redacția

Primăria Pașcani va angaja un topometrist!

Marius Parteni

Alt păşcănean, aceeaşi cerinţă: Amenajarea unui spaţiu pentru vânzarea păsărilor şi animalelor în Paşcani

Ema Roman
Încarcă...