NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Iluminat dublat la trecerea de pietoni de pe strada Grădiniței. Șefii executivului anunță noi măsuri pentru siguranța pietonilor

După nenumăratele sesizări făcute de Actualitatea Tv și site-ul newspascani.com către municipalitate în ceea ce privește iluminatul  în zona trecerilor de pietoni, s-a luat o primă măsură. 

Pășcănenii care traversează pe trecerea de pietoni de pe strada Grădiniței, în apropiere de sensul giratoriu, au parte de un astfel de demers. Firma care se ocupă de întreținerea iluminatului stradal a montat o lampă cu led pe unul din stâlpii din apropierea trecerii, care acum luminează pe timp de noapte.

Vasile Axinte, viceprimarul Municipiului Pașcani, susține că măsura vine ca urmare a unor discuții care a avut loc în urmă cu două săptămâni de zile. Ea ar trebui urmată și de alte măsuri prinvind asigurarea circulației pietonilor în condiții sigure.” Am stabilit trecerile de pietoni care trebuie iluminate mai bine. Sunt cele de pe strada Grădiniței, Moldovei, Ștefan cel Mare, Ceferiștilor, în zona unităților de învățământ. Peste tot vom schimba și indicatoarele la trecerile de pietoni. Vom folosi cele cu lumină intermitentă. Pe strada Ștefan cel Mare, de la Poștă spre Casa de Cultură, vom monta patru lămpi suspendate deasupra trecerilor de pietoni, ne-a declarat vicepriamrul Vasile Axinte.   

Din nefericire doi pășcăneni și-au pierdut viața în acest an. Este vorba despre un bărbat lovit pe strada Moldovei și o femeie pe strada Grădiniței. Administrația locală mai are o problemă de rezolvat în ceea ce privește siguranța pietonilor. Șefii executivului ar trebui să ia cât mai rapid o decizie în ceea ce privește pasarela de peste calea ferată de lângă Remar. Și acum cetățenii traversează prin acel loc, fiind expuși la accidente.     

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

JALE! Niciun ajutor de la Guvern pentru ieșenii cu acoperișurile ciuruite de grindină

Redacția

Afaceriștii la mâna executivului din Primărie. Concesiunile “cu dedicație” au prioritate. Secretarul Zuzan suspectat de primarul Pantazi că încasează șpagă!

Marius Parteni

Şefii Primăriei sporesc măsurile de igienizare a oraşului, dar apelează şi la conştiinţa civică a cetăţenilor

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site