NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Igienizarea subsolurilor blocurilor, propunere în plină pandemie, uitată de șefii Primăriei!

Golirea subsolurilor de reziduri prin intermediul operatorului Apa Vital este până astăzi o altă promisiune neonorată de șefii Primăriei Pașcani. La ședința din 31 martie, primarul Dumitru Pantazi declara că va discuta cu reprezentanții operatorului pentru a executa aceste lucrări.

Totul venea ca urmare a apariției Ordonanței Militare nr.6 ce prevedea ca autoritățile locale să dezinfecteze scările de bloc și spațiile comune. La ultima categorie se încadrează și subsolurile de bloc. Autoritatea locală care nu îndeplinește măsurile obligatorii din ordonanță este pasibil de amendă și chiar dosar penal.    

Prin urmare, în ședința de la finele lunii martie, primarul Pantazi a promis că vrea să golească subsolurile și să-i oblige pe proprietari să-și repare instalațiile sanitare.

Facem, pentru că s-a creat cadru legal, în subsoluri, acolo unde sunt inundate, curățenie, reparăm, nu canalele, o să decolmatăm canalele, o să tragem apa din subsoluri, iar Asociațiile de Proprietari să-și repare instalațiile de la subsol. Cetățenii să repare instalațiile de la subsol,” și-a explicat intenția primarul Dumitru Pantazi.

  

Tot în acea ședință, edilul local a mai subliniat faptul că va veni cu un proiect de hotărâre pentru aprobarea tarifelor.

O să venim cu o nouă hotărâre prin care o să aprobăm tariful pentru aceste activități și până o să facem o hotărâre în acest sens, rog cetățenii să facă o cerere, acolo unde sunt probleme, pentru a putea inventaria situația”, a mai explicat primarul în ședința din luna martie.

Din nefericire inițiativa a rămas la stadiul de promisiune. De ea nu se mai știe nimic, nici măcar dacă se va implementa în viitorul apropiat.

O inițiativă a consilierlor PNL de alocare a unor sume de bani din bugetul public pentru modernizarea subsolurilor a fost respinsă pe motiv că nu exista cadrul legal pentru implementare.

Domnule primar, spuneți că s-a schimbat cadrul legal. Puteți spune ce anume s-a schimbat? Că noi am avut un proiect în care am sugerat același subiect, în sensul de igienizare a subsolurilor și reparația evacuării de la blocuri. Considerăm că este la fel de important să se repare și evacuarea, pentru că dacă tragi doar apa de la subsol și nu repari evacuarea de la subsol, asta înseamnă că în câteva zile subsolul este inundat din nou”, a spus Marius Pintilie, președintele PNL Pașcani.

În anul 2019 DSP Iași a transmis un document către Primărie prin care se atrăgea atenția asupra ineficienței dezinsecțiilor, atât timp cât acestea nu erau făcute și în subsolurile de bloc.

Advertisements

Related posts

Calculele politice ale primarului Pantazi, blochează activitatea ultimei societăți din subordinea UATM Pașcani ( DOC)

Marius Parteni

Municipiul Pașcani va primi internet gratuit de la Comisia Europeană

Redacția

Factură individuală pentru abonații ApaVital, care locuiesc la blocuri (DOC)

Răzvan Grecu
Încarcă...