RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Ieșenii fac reclamații din cauza programului redus de furnizare a apei potabile. ApaVital Iași a luat aceste măsuri pentru a evita efecte mult mai negative

Ieșenii din localitățile în care se furnizează apă potabilă cu restricții se plâng de dificultățile cu care se confruntă în această perioadă. Compania ApaVital Iași a decis să furnizeze apa doar în anumite intervale orare în mai multe localități din Iași până la sfârșitul lunii august. Din cauza secetei și a consumului ridicat de apă în alte scopuri decât cel menajer, s-a decis întreruperea furnizării pentru a se reface rezervoarele de apă din anumite zone

Zeci de mii de ieșeni se confruntă cu problemele generate de lipsa apei odată cu perioada de secetă care a cuprins Zona Metropolitană Iași și mai multe localități din județ. Pe timp de secetă, aceste probleme continuă să apară și singura soluție este reducerea consumului de apă prin aplicarea restricțiilor în mai multe zone.

„Timp de zece luni pe an nu sunt astfel de probleme, însă două luni pe an, pe timp de secetă, crește consumul de trei – patru ori mai mult. Standardul nu ia în calcul decât consumul menajer, iar atunci când apa este folosită la irigații și pentru alte treburi gospodărești, nu putem decât să încercăm să evităm situațiile extreme care pot fi cauzate de lipsa apei. Sunt reclamații, iar răspunsurile se oferă și în funcție de zona în care locuiește persoana respectivă”, au declarat reprezentanții ApaVital Iași.

Locuitor din Bârnova: „Cum să ne asigurăm igiena, mai ales pe timp de pandemie, dacă se raționalizează apa?”

Întreruperile de apă apar în fiecare an, dar în această perioadă în care ne confruntăm cu pandemia de COVID-19 ieșenii din zonele afectate cer o soluționare cât mai urgentă. La începutul lunii august, ApaVital a anunțat furnizarea apei într-un anumit program până pe 31 august, pentru a permite refacerea rezervoarelor de apă potabilă. Propunerea locuitorilor din județ este aceea de a înființa mai multe rezervoare de apă care să suplimenteze consumul în astfel de situații dificile.

  

„Consiliul Județean Iași, împreună cu ApaVital și cu Primăria Bârnova – vă rugăm să găsiți soluții pentru a nu mai lăsa locuitorii comunei fără apă. Cum să ne asigurăm igiena, mai ales pe timp de pandemie, dacă se raționalizează apa, fară a găsi soluții pentru a înființa noi rezervoare de apă atât de necesare pentru alimentarea populației cu apa potabilă”, a spus un locuitor din Bârnova.

ApaVital a făcut apel la o reducere a consumului de apă din partea utilizatorilor

În ultimele luni, reprezentanții ApaVital Iași au încercat să evite problemele legate de consumul mare de apă printr-un apel către utilizatori. Aceștia au fost îndemnați să utilizeze apa în mod rațional, pentru consumul menajer. Treptat însă, lipsa apei a necesitat noi măsuri pentru a preveni efecte mult mai negative.

„Reamintim că obligațiile contractuale ale clienților noștri prevăd ca toți utilizatorii, indiferent de forma de proprietate, să asigure folosirea eficientă și rațională a apei preluate din rețeaua publică de alimentare. Problemele legate de consumurile mari pot fi rezolvate mai ușor având înțelegere și sprijin din partea utilizatorilor noștri. ApaVital contează și pe sprijinul utilizatorilor în ceea ce privește utilizarea rațională a resurselor de apă”, au mai precizat reprezentanții ApaVital Iași.

bzi.ro

Related posts

Jocurile de realitate virtuală aduc bani reali. Un basarabean şi-a extins afacerea de la Chişinău la Iaşi

Redacția

Șoferii și vatmanii din Iași au început să fie testați dacă au consumat alcool înainte de începerea turelor, după montarea a două aparate fixe

Redacția

Prima decizie a celui mai puternic ieşean angajat la stat: şi-a redus salariul cu 50%

Redacția
Încarcă...