RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Ieșean condamnat la 6 ani pentru că i-a taiat gâtul mamei cu un cutter

Un bărbat i-a tăiat gâtul propriei sale mame, cu un cutter folosit în construcţii. Culmea, după comiterea faptei, acesta a mai băut un pahar de bere şi s-a culcat liniştit. A fost trezit de poliţişti. Victima a supravieţuit, tăietura fiind superficială. Fiul era probabil prea beat.

Marian Cucoş era cunoscut în sat ca fiind un consumator regulat de băuturi alcoolice, ocazii cu care devenea violent, atât cu mama sa, cât şi cu vecinii. Pe 12 septembrie anul trecut, bărbatul băuse, ca de obicei, cu un prieten, iar întors acasă, a făcut scandal. Vecinii au auzit ţipetele mamei acestuia, dar nu au ieşit să vadă ce se întâmplă, pentru că erau obişnuiţi “cu gălăgia provocată de el”, cum avea să povestească un martor în instanţă. A doua zi dimineaţă, în jurul orei 7.00, mama lui Cucoş i-a cerut să meargă la magazinul sătesc, pentru cumpărături. Ca “bacşiş”, i-a spus să-şi cumpere o sticlă de bere şi o cinzeacă de rachiu, pe care să le treacă pe caiet, în contul ei. Bărbatul şi-a cumpărat însă 2,5 litri de bere şi 200 ml de rachiu. Apoi şi-a sunat prietenul cu care băuse în seara precedentă, invitându-l să bea. Au băut o vreme la Cucoş acasă, după care au mers la un bar şi au continuat să bea.

Bărbatul s-a întors acasă în jurul orei 14.00, beat. Ca de obicei, a început să facă scandal, înjurându-şi mama şi ameninţând-o cu moartea. Femeia a vrut să iasă în curte, pentru a scăpa de scandalagiu. Cucoş a luat însă dintr-un dulap un cutter, s-a apropiat din spate de mama sa şi i-a tăiat gâtul, de la stânga la dreapta, pe o lungime de 15 cm. Femeia a fugit după ajutor, iar fiul său s-a întors liniştit în casă, să se culce. Femeia a avut zile. Tăietura a fost destul de adâncă, raportul medicilor legişti menţionând o profunzime de 3 cm. Totuşi, lama nu a secţionat artera carotidă, iar victima a avut nevoie de doar 10 zile de îngrijiri medicale.

În faţa procurorilor, Cucoş şi-a recunoscut fapta, dând chiar detalii cu privire la modalitatea de comitere a acesteia. Totuşi, în faza de judecată, el a negat că şi-ar fi atacat mama. Nu a dat însă detalii cu privire la schimbarea bruscă de atitudine, refuzând să dea declaraţii în cauză. Judecătorii nu au avut însă niciun dubiu cu privire la derularea evenimentelor, chiar dacă nu au reuşit să le înţeleagă. “Fapta inculpatului pare să fie lipsită de o motivaţie rezonabilă, în măsura în care se poate accepta, strict din perspectiva nevoii de identificare a unui raţionament logic, că o astfel de faptă ar putea avea vreo justificare. Inculpatul probează o periculozitate ridicată, mai ales din perspectiva unui comportament imprevizibil pe care l-a şi dovedit în contextul factual analizat”, au remarcat magistraţii Tribunalului. Aceştia l-au condamnat pe bărbat la 6 ani de închisoare. Sentinţa a fost atacată atât de inculpat, cât şi de către procurori, cazul intrând pe rolul Curţii de Apel.

  

ziaruldeiasi.ro

Related posts

ISJ Iaşi renunţă la simularea examenelor naţionale din luna ianuarie, după decalarea simulării la nivel naţional

Redacția

Localitatea din judeţul Iaşi care are o rată de infectare record

Redacția

Cea mai mare licitaţie publică din istoria judetului Iaşi, la start. Se vor bate zeci de firme de pe tot mapamondul: giganţi ai constucţiilor de autostrăzi, aeroporturi, spitale.

Redacția
Încarcă...