RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ideologul economic al PSD, Cristian Socol, încă un mandat la şefia Consiliului de Supraveghere al Fondului de Garantare. Ce leafă primeşte

„Numirea domnului Cristian Socol în calitate de membru provizoriu şi Preşedinte al Consiliului de Supraveghere al FRC (…) începând cu data semnării contractului, până la data desemnării unor noi membri ai Consiliului de Administraţie în conformitate cu prevederile OUG nr 109/2011, da rnu mai mult de 4 luni de la data începerii contractului, cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, până la maximum 6 luni”, se arată în hotărârea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Fondului Român de Contragarantare, din 31 mai. 

Acţionarul majoritar, cu 68%, este statul român, prin Ministerul Finanţelor. Aşadar, o  instituţie condusă de un reprezentant al PSD, Adrian Câciu. Indemnizaţia brută lunară a lui Socol va fi de 18.900 de lei, adică aproape cât un ministru, însă fără a avea bătaia de cap a unui demnitar.  

Socol a fost printre cei care au negociat (din partea PSD) programul economic al Guvernului Ciucă, mergând la discuţiile cu liberalii alături de Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu şi Gabriela Firea. De altfel, actualul şef al CS al FRC a stat şi în spatele programelor economice ale ale guvernelor Grindeanu, Tudose şi Dăncilă. În toamnă a fost în cărţi să preia Ministerul Finanţelor, dar până la urmă Ciolacu l-a preferat pe Câciu.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

Imaginea Chinei în lume continuă să se deterioreze

Redacția

Liviu Dragnea contestă în instanță sechestrul asigurătoriu instituit în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru vizita în SUA din 2017

Redacția

Mărturia unui jurnalist afgan din avionul în care sute de oameni s-au înghesuit să scape de talibani: “Părinții își țineau copilașii deasupra capului ca să nu fie călcați în picioare”

Redacția
Încarcă...