RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Idei pentru un mic dejun sănătos. Ce să mănânci dimineața

Un mic dejun sănătos, dar și sățios este un obiectiv pe care ni-l propunem cu toții, însă, din păcate, nu întotdeauna suntem atenți la fiecare aliment. Mai jos îți explicăm ce să mănânci la micul dejun și ce să nu consumi dimineața, pentru a avea energie, dar și pentru a-ți menține sănătatea stomacului. Printre recomandări se regăsesc și alimente pe care nu le-ai fi considerat interzise dimineața. Iată câteva idei pentru mic dejun!

Dacă te-ai întrebat ce să mănânci la micul dejun pentru a funcționa la capacitate maximă toată ziua, trebuie să știi că merele, cartofii, roșiile, ciocolata neagră și portocalele se regăsesc printre alimentele cele mai recomandate. Mai jos vei găsi idei pentru mic dejun pe care-l poți pregăti imediat, dar și idei pentru un mic dejun care te ajută să slăbești, idei pentru mic dejun de post și gustări sănătoase.

De ce este important micul dejun

Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Pentru ca ziua ta să pornească în mod corect, sănătos, micul dejun trebuie servit în primele 60 de minute de când ne-am trezit. Pentru cei care spun că nu pot mânca așa devreme, răspunsul e simplu: serviți un pahar de apă când v-ați trezit. Acesta ar trebui de fapt să fie primul lucru pe care îl face fiecare dintre noi, indiferent dacă mănâncă sau nu.

Un pahar de apă dimineața, înainte de cafea, mâncare sau orice altceva, îți pune metabolismul în funcțiune, îți limpezește mintea, îți hidratează organele vitale, te ajută să elimini toxinele adunate în organism și chiar să și slăbești. Servirea micului dejun dimineața ajută organismul să primească nutrienții necesari pentru începerea zilei cu energie și bună dispoziție. În plus, micul dejun luat dimineața ajută la reglarea tranzitului intestinal.

  

Pe lângă beneficiile fizice, micul dejun poate fi un bun prilej de a comunica cu cei dragi din familie, o masă împreună fiind întotdeauna un mod sigur de a întări relațiile dintre voi.

Idei de mic dejun sănătos – ce să mănânci dimineața

  • O omletă din două ouă, câteva nuci şi două roşii;
  • O salată din legume diverse cu măsline, două ouă fierte şi puţină carne;
  • O conservă de peşte cu castraveţi şi roşii;
  • Alune crude şi fructe de pădure;
  • O jumătate de avocado cu brânză şi două felii de pâine integrală.

Continuarea pe libertatea.ro

Related posts

Certificatul COVID-19, la intrarea în țară, valabil doar cu doza booster, test PCR sau dovada trecerii prin boală

Redacția

Cum ne ajutăm copilul în cazul unui deces?

Redacția

Spitalul CF Pașcani, suport covid: Telefonul la care pot suna aparținătorii bolnavilor internați. Donații din partea unui fost pacient

Oana Cordoneanu
Încarcă...