NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Iaşul rămâne în top COVID: la IRO avem cel mai mare focar, cu 11 cazuri

În weekend s-au înregistrat şi două decese la Iaşi, ambele persoane având comorbidităţi

Iaşul continuă să se afle şi după acest weekend în top 10 judeţe ca număr de cazuri noi raportate. Şi-a menţinut poziţia a treia, atât sâmbătă, cât şi duminică, cu 65, respectiv 55 de noi cazuri raportate, după Prahova cu 70 respectiv 58 de noi cazuri, după Dolj cu 69 de noi cazuri raportate sâmbătă şi după Bihor cu 69 de noi infecţii declarate duminică. În schimb, se remarcă un număr foarte mare de persoane reconfirmate cu COVID 19. Sâmbătă, Iaşul era pe primul loc, cu 49 de pacienţi la care testele au ieşit din nou pozitive, la fel şi duminică, când 39 de ieşeni au fost reconfirmaţi ca fiind pozitivi.

Ieri, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat înregistrarea a două decese la persoanele aflate în secţiile de terapie intensivă din spitalele COVID şi suport COVID din Iaşi, ambele prezentând comorbidităţi. 

„Nu s-au înregistrat focare noi faţă de cele comunicate ieri. Cea mai mare parte a celor confirmaţi pozitiv în ultima perioadă sunt persoane care au intrat în contact cu alte cazuri confirmate anterior. De asemenea, parte însemnată dintre cazuri sunt persoane care prezintă simptome şi vin să se testeze. Transmiterea comunitară este în continuare cauza principală şi explicaţia privind numărul zilnic de persoane infectate”, au precizat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi. Ultimele focare depistate sunt la restaurantul La Castel, unde cinci angajaţi au fost confirmaţi cu noul coronavirus, la Spitalul Militar, unde au fost descoperite la testarea personalului cinci cazuri, şi la Institutul Regional de Oncologie, unde focarul a ajuns la 11 cazuri.

ziarul de iasi

loading...
Advertisements

Related posts

A ajuns la spital după un șpriț cu alcool și detergent de vase

Ema Roman

Cum putem beneficia de servicii de recuperare şi balneologie

Redacția

Internările pentru non-urgenţe se suspendă pentru 14 zile în toată țara

Redacția
Încarcă...