NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Iașul lucrului de mântuială: amarul spus cu năduf de un antreprenor ieșean

Un antreprenor ieșean a povestit pe Facebook experiențele recente pe care le-a avut cu meșterii, angajații, autoritățile.

“Trebuie să defulez.

Contract de peste 30.000 de lei pentru instalația termică. Amânări peste amânări, lucrare de mântuială, intervenții peste intervenții.

Câteva zecii de mii pentru tâmplărie. La o lună după ce a fost montată, puteam băga palma între ușă și toc, ușa fiind închisă.

  

Lucrări de amenajări interioare, peste 20.000 de euro. La 2 săptămâni după finalizare, am realizat că țeava de scurgere a unei chiuvete intra într-un perete de rigips, nefiind cuplată la rețeaua de canalizare.

Contract de 20.000 de euro pentru o pergolă retractabilă. Jumătate avans, execuție după o lună față de termenul inițial. În tot acest timp, în fiecare zi mi s-a spus “-Șefu’, mâine venim!”

Peste 3000 de euro pentru o vitrină frigorifică. N-am ce spune, răcește bine, dar geamurile șiroiesc într-una. Am anunțat firma de 3 săptămâni. “-Diseară venim și o rezolvăm”, mi se tot repetă. Seara magică n-a venit.

Angajat nou, vine 3 săptămâni la muncă, după care îmi trimite pe WhatsApp o copie după concediu medical. Sun îngrijorat, să văd cum se simte, până îmi intră robot în limba spaniolă care mă anunță că abonatul nu poate fi contactat. A expirat medicalul, niciun semn de la fostul angajat. Probabil, medicul care i-a semnat actul, își ia leafa bine-mersi.

Sunt doar câteva din experiențele mele ca persoană fizică și mic antreprenor. Nu am mers pe prețul cel mai mic, unii contractanți chiar au fost scumpi.

Dacă vă imaginați că vina pentru aiurelile din țara asta este a politicului, sunteți nedrepți. E vina mea și a voastră pentru că nu vrem să pierdem timp prin instanțele de judecată, este și vina legiuitorilor care îngreunează avântul de a căuta dreptatea în fața unui judecător, dar cel mai mult e vina majorității, care doarme drept, știind că ia bani pentru lucruri făcute strâmb.

Gentlemen’s agreement în România? Să fim serioși”, a scris Iulian Bănilă.

ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Posturi vacante, pe perioadă determinată, scoase la concurs de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași

Redacția

Transplant neobişnuit: fetiţa de 11 ani a primit rinichi de la mama

Redacția

Județul Iași are doar o tabără şcolară de ani de zile!

Oana Cordoneanu
Încarcă...