NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Iaşi: Rezervă inaugurată de mitropolitul Teofan la Maternitatea ‘Elena Doamna’ pentru încurajarea naşterilor naturale

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Teofan, a oficiat luni slujba de sfinţire a unei rezerve special amenajate la Maternitatea ‘Elena Doamna’, cu fonduri de la Arhiepiscopia Iaşilor, pentru femeile care nasc natural.

Rezerva ‘Sfânta Emilia’ a fost amenajată într-un spaţiu nefolosit din incinta Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie ‘Elena Doamna’. Pentru încurajarea femeilor să nască pe cale naturală, Arhiepiscopia Iaşilor a investit 90.000 de lei în lucrările de amenajare şi dotare a acestui spaţiu.

Mulţumim şi ne bucurăm să vă avem alături. Este un moment important, ce arată sprijinul şi susţinerea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei îndreptată către sistemul de sănătate din România, mai ales în această perioadă în care trebuie să existe unitate şi sprijin reciproc pentru a depăşi perioada de pandemie. Parteneriatul a constat în faptul că Biserica Ortodoxă şi-a asumat susţinerea lucrărilor de renovare şi dotarea unui spaţiu nefolosit din incinta unităţii medicale într-o rezervă amenajată la standarde medicale europene‘, a declarat managerul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie ‘Elena Doamna’, Gabriel Martinescu.

Acesta a primit din partea mitropolitului Teofan distincţia ‘Crucea Sfântul Ierarh Dosoftei’.

  

La eveniment au fost prezenţi angajaţii maternităţii, preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe, şi vicepreşedintele CJ Marius Dangă.

Arhiepiscopia Iaşilor şi Spitalul ‘Elena Doamna’ nu se află la prima colaborare strategică realizată în beneficiul pacientelor. Din anul 2018 au desfăşurat împreună următoarele activităţi: achiziţia de gaz ilariant pentru naşterile naturale, organizarea unui cabinet de consiliere pentru mame şi a unui colţ al tăticilor care aşteaptă să îşi vadă pentru prima oară copiii.

radioiasi.ro

Advertisements

Related posts

Un tată care-și aducea fiul mort acasă, a coborât din mașina funerară și a dispărut

Redacția

Două femei din judeţul Iaşi au murit din cauza gripei sezoniere

Redacția

Cum s-au împărțit clanurile mafiote la Iași! Zonele în care rivalii nu calcă niciodată! Un interlop celebru, personaj-cheie între toate grupările

Redacția
Încarcă...