NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Iaşi: Posibile mutaţii ale virusului SARS CoV-2

Evoluţia stării de sănătate a bolnavilor, infectați cu noul coronavirus, care ajung în spitalele din Iași, determină autorităţile medicale să studieze posibilitatea apariţiei unei mutaţii a virusului SARS Cov-2, în România.

La Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi au fost prelevate 7 probe, dintr-un necesar de 15 probe, care vor fi trimise pentru secvențiere la Institutul Matei Balș din capitală.

Managerul instituției, Florin Roșu: Ținând cont de modalitatea în care se manifestă în momentul de față pacienții ce prezintă COVID-19, bănuiesc că discutăm, dacă nu de o nouă tulpină, de o agravare a tulpinii Delta, din punct de vedere al simptomatologiei. În consecință, atât timp cât sunt adeptul medicinei bazate pe dovezi, se impune o secvențiere, astfel încât să știm dacă ne confruntăm în continuare cu varianta Delta sau discutăm despre o nouă tulpină.

Potrivit managerlului Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Florin Roșu, cantitatea de oxigen crește de peste 5 ori într-un interval de maximum 3 ore la pacienții nou infectați și, pe de altă parte, formele de manifestare ale bolii sunt extrem de puternice.

  

Florin RoșuPacienții care se prezintă în triajul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași, în primă fază prezintă un necesar minim din punct de vedere al oxigeno-terapiei – discutăm undeva la 3-5 litri de oxigen pe minut, iar într-un interval relativ scurt, undeva de la o oră în sus, necesarul de oxigen trebuie să fie escaladat, ajungând undeva la 25 de litri pe minut. Este necesară intervenția colegilor noștri de pe terapie intensivă, de cele mai multe ori, internarea pacientului direct în terapie intensivă. În consecință, observăm o modificare importantă din punct de vedere al simptomelor COVID-19.

radio iasi

Advertisements

Related posts

Detalii din cazul care zguduie lumea medicală: percheziții la maternitate după acuze de malpraxis

Redacția

O tânără şi-a dat foc la un apartament aflat la 300 de metri distanţă faţă de fabrică de textile care a luat foc

Redacția

Şantaj interlop: cum sunt escrocaţi de Corduneni oameni de afaceri nevinovaţi

Redacția
Încarcă...