RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Iași/Activităţi de educaţie anticorupţie, cu liceeni în cadrul proiectului educațional – informațional „Info.Biblioteca: Viață – Anticorupție – Libertate” (VAL)

În ziua de 10 iunie 2024, Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi, prin ofiţerul de prevenire, a participat la ultima sesiune de educaţie anticorupţie în cadrul proiectului educațional – informațional: „Info.Biblioteca: Viață – Anticorupție – Libertate” (VAL), ediția a VI-a, derulat în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași.

Acest proiect s-a adresat liceenilor din instituții de învățământ liceal ale județului Iași, având ca obiectiv intensificarea gradului de promovare și dezvoltare a unui comportament integru în rândul tinerilor și a unei conduite social-educaționale privind importanța atitudinii preventive și antivictimale, precum și informarea corectă a grupului țintă în eventualitatea unor situații de risc (corupție, trafic de persoane etc.).

În cadrul celei de-a VI-a ediții a proiectului, s-au desfășurat 9 sesiuni de educaţie anticorupţie la care au participat un număr de 848 cadre didactice, elevi şi studenţi (Liceul Tehnologic „Petru Poni” Iaşi, Liceul Tehnologic Economic de Turism Iaşi, Liceul Tehnologic Mecatronică şi Automatizări Iaşi, Liceul Teoretic „Waldorf” Iaşi, Liceul de Informatică„ Grigore C. Moisil” Iaşi, Liceul Tehnologic „Petru Rareş” Târgu-Frumos, jud. Iași, Colegiul Agricol şi de Industrie Alimentară „Vasile Adamache” Iaşi, Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” Iași şi Liceul Tehnologic Agricol “Olga Sturdza” Miroslava, judeţul Iaşi).

Prezentările tematice au fost susținute de reprezentanți ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Iași și Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași.

  

Aceste sesiuni de educaţie, prin unificarea eforturilor instituțiilor partenere, contribuie la conturarea unui bagaj informațional al tinerilor despre metode, tehnici și mijloace de prevenire specifice de combatere a corupției, a traficului de persoane și de reducere a cererii și ofertei de consum de droguri.

Ediţia a VI-a a proiectului inițiat de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Iași și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași, s-a derulat în perioada noiembrie 2023 – iunie 2024, conform calendarului de desfăşurare a activităţilor în unități școlare preuniversitare şi de la nivelul județului Iași.

SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPŢIE IAȘI

Related posts

IPS Teofan a împlinit ieri 16 ani de când conduce Mitropolia Moldovei şi Bucovinei

Redacția

Apel al medicilor în cazul copilului electrocutat la 27.000 de volţi: e mare nevoie de sânge grupa A pozitiv

Redacția

O nouă creștere a traficului pe Aeroportul Iași

Redacția
Încarcă...