NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Local

Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva la Pașcani

Biserica Ortodoxă o prăznuiește astăzi, 14 octombrie 2020 pe Sfânta Cuvioasă Parascheva,  ocrotitoarea Moldovei. În condiții speciale însă, și asta din cauza pandemiei de Covid. La Pașcani zeci de credincioși au luat parte la slujba oficiată la Biserica ”Sfânta Vineri”, cu hramul Cuvioasei Parascheva. Enoriașii au stat în curtea lăcașului de cult, pentru a asculta Sfânta Liturghie oficiată de preoții Costel Olariu și Dumitru Rusu.

Din cauza situației sanitare în care ne aflăm, credincioșii au purtat mască de protecție și au stat mai răsfirați pentru a fi respectată distanțarea.

Dacă în ceilalți ani, în curtea bisericii, la finalul Sfintei Liturghii, erau întinse mese, la care luau loc enoriașii pentru o agapă frățească, în acest an nu a mai avut loc acest eveniment, au fost împărțite pachete cu alimente celor prezenți.

La Iași ,autoritățile au luat o decizie de ultimă oră. Toate persoanele, nu doar cele din municipiu, cum era până acum, pot intra să se închine la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Astfel, sute de persoane venite din toate colțurile țării sunt lăsate să se așeze la rând pentru a se putea închina la racla Sfintei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei.

  

.

Advertisements

Related posts

Vreme rea în aceste zile în județul Iași. Vânt și precipitații așteptate în prima parte a săptămânii

Redacția

Bărbat decedat pe esplanada din zona vale

Marius Parteni

Pășcănean băut depistat în trafic

Redacția
Încarcă...