NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Hram de Sfânta Parascheva la Pașcani. Pachete pentru pelerini la Iași

Biserica Ortodoxă o prăznuiește pe 14 octombrie pe Sfânta Cuvioasă Parascheva,  ocrotitoarea Moldovei. Însă, este al doilea an de condiții speciale, din cauza cazurilor de infectare cu coronavirus. Protopopul Pavel Postolachi ne-a precizat că la Pașcani,  la Biserica Sf.Vineri, cu hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, dar și în alte lăcașuri de cult din Protopopiat, va fi cinstită sfânta, pe 14 octombrie, cu respectarea restricțiilor sanitare.

La Pașcani, la biserica Sf.Vineri, va fi hram închinat sfintei Cuvioase Parascheva.  La biserica din Miroslovești, monument istoric, zidită pe temelia care a răsărit acolo pe timpul lui Ștefan cel Mare, biserică Monument Istoric din lemn, dar și în alte parohii din Protopopiat”, a precizat protopopul Pavel Postolachi.

Și în acest an, parohiile din Protopopiatul Pașcani, alături de enoriași, vor face pachete cu alimente și ceai cald, cafea, pentru pelerinii veniți să se închine la moaștetele Sfintei Parascheva.  

”Avem o tradiție aici la Pașcani, de mai mulți ani de zile, când de unde avem, de cine suntem ajutați, mergem în întâmpinarea pelerinilor care merg în aceste zile la Cuvioasa Parascheva de la Iași, oferindu-le celor înfrigurați și înfometați câte o gustare, timp de câteva zile și până după 14 octombrie.  Protopopiatul Pașcani alături de credincioși, care ne-au mai ajutat cu ce au putut și ne mai ajută, ducem câte o gustare, un ceai, cafea la pelerinii care așteaptă la raclă”, a menționat protopopul Pavel Postolachi.

  

Conform Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, până astăzi, la ora 09.00, peste  39.000 de  persoane s-au închinat la racla Sfintei Cuvioase Parascheva, în Iași.  

Advertisements

Related posts

Biserica Ortodoxă Română aniversează 14 ani de la întronizarea Patriarhului Daniel

Redacția

CFR anunță suplimentare de locuri pentru trenul Iași – Mangalia în perioada 28 aprilie – 1 mai

Redacția

„Gala Micilor talente” din Brătești

Oana Cordoneanu
Încarcă...