NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Hotărâre judecătorească definitivă: Primăria nu este proprietara terenurilor de sub blocurile din Pașcani!

This poll has ended (since 4 days).

A fost corectă decizia PSD de a majora prețul la apă?

Nu
1,365 for votes number
Da
268 for votes number

Laura Pașcu, șefa de la Achiziții Publice din cadrul Primăriei Pașcani, a câștigat definitiv procesul intentat municipalității pentru dreptul de proprietate al terenului de sub blocuri. Ieri, aceasta a primit hotărârea judecătorească definitivă și a explicat pe Facebook ce prevede aceasta.

Laura Pașcu a reclamat, în primă fază, la Prefectul județului Iași faptul că municipalitatea a trecut în mod abuziv, dreptul de proprietate al terenului de sub blocuri, în proprietatea sa. Cum Prefectura a constatat că Pașcu avea dreptate, a dispus recunoașterea acestui drept de proprietate, însă această decizie a fost atacată în instanță de juriștii municipalității.

„Am primit Hotărârea definitivă a Tribunalului Iași nr. 355/2020 pronunțată în dosarul nr. 6062/866/2018. În aceasta scrie negru pe alb: <<Hotărârea nr. 130/2011 emisă de Consiliul Local al Municipiului Pașcani prin care s-au trecut bunuri din proprietatea publică a Municipiului Pașcani în proprietatea privată a Municipiuluî … NU POATE FI TEMEI AL CERERII DE RADIERE A DREPTULUI DE PROPRIETATE A STATULUI ROMÂN. În mod corect prima instanță a reținut că petenta (UAT Pașcani prin Primar) NU A FACUT DOVADA Hotărârii de Guvern prin care terenul aferent blocului… din proprietatea Statului Român în proprietatea UAT Municipiul Pașcani, pentru ca apoi să poată opera trecerea din proprietatea publică a UAT în proprietatea privată a acesteia, potrivit dispozițiilor art. 9 și 10 din Legea 213/1998>>”, a scris Laura Pașcu pe Facebook.

Aceasta atrage atenția că acum municipalitatea trebuie să rezolve mai multe probleme, cum ar fi: rezolvarea situației terenurilor aferente celorlalte blocuri din Pașcani sau cheltuielile de modificare ale cărților funciare.

„În calitate de cetățean al municipiului Pașcani îmi pun următoarele întrebări:

1. Cum va fi rezolvată situația pentru terenurile aferente celorlalte blocuri din municipiul Pașcani?

2. Cine va suporta cheltuielile pentru modificarea cărților funciare în care „registratorul de carte funciară a dispus în mod eronat întabularea…în favoarea UAT Pașcani și înscrierea radierii dreptului de proprietate al Statului Român în lipsa actelor care probează dobândirea dreptului de proprietate privată a UAT Pașcani.” ,se întreabă Laura Pașcu.

Funcționarul public mai întreabă pe Facebook ce se întâmplă cu HCL- urile prin care au fost concesionate terenurile aferente blocurilor de locuințe unor societăți comerciale, UAT Pașcani neavând calitatea de proprietar? Pașcu vrea să știe cui ar trebui plătită redevența, titularului dreptului de proprietate (Statul Român) sau titularilor dreptului de folosință (proprietarii apartamentelor din condominiu)?

Reamintim că decizia ca terenurile de sub blocurile din Pașcani să fie trecute în proprietatea municipiului, a fost luată de Consiliul Local din perioada 2008-2012.

Advertisements

Related posts

Conferinţă de presă la RAGCL. Despre noul furnizor şi sistarea serviciului pentru rău platnici

Ema Roman

De frica zapezilor, autoritatile iesene au pus osul la treaba

Redacția

REVOLUTIE IN GALATI! Oamenii nu mai suporta umilinta

Redacția
Încarcă...