RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

HARTA dosarelor penale ale edililor din ţară. Printre ei şi primarul Dumitru Pantazi

 

 

Sorin Oprescu este ultimul din lunga listă a primarilor certaţi cu legea. Doi dintre primarii din Capitală – Marian Vanghelie şi Andrei Chiliman – sunt suspendaţi din funcţie. În ţară, o treime dintre primarii de municipii au probleme cu legea. Dintre cei 103 primari de municipii, dar şi cei 7 primari din Capitală, peste o treime (41) au probleme cu legea.

  

Cei mai mulţi, 20, sunt din partea PNL, în timp ce alţi 14 vin din rândul social-democraţilor. Doi sunt din partea UNPR, trei de la UDMR, iar unul este independent. Majoritatea acestora sunt în continuare în funcţie. În nici unul dintre oraşele care au rămas fără edili prin demisie sau demitere nu s-au organizat alegeri parţiale, astfel încât conducerea este asigurată de un viceprimar, cu atribuţii de primar interimar.

 

Lista primarilor PNL cu probleme

De la PNL, doar doi primari au demisionat. Este vorba despre Gheorghe Ştefan (Piatra Neamţ) şi Emilian Frâncu (Râmnicu Vâlcea).
Alţi patru au fost suspendaţi: Andrei Chiliman (Sectorul 1), Adrian Domcoş (Beiuş), Cornel Resmeriţă (Lupeni) şi Aurel Olărean (Rădăuţi). Toţi cei patru sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

Lista primarilor PNL cu probleme în justiţie este completată de Sorin Manduc (Făgăraş), care se află în proces privind incompatibilitatea sa, Radu Florea Nistor (Săcele), trimis în judecată pentru abuz în serviciu, Daniel Boriga (Târgovişte), condamnat cu suspendare într-un dosar de abuz în serviciu, Mircea Guţă (Calafat), trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu, Daniel Tuchel (Tecuci), anchetat pentru abuz în serviciu, Constantin Sava (Urziceni), urmărit penal pentru instigare la abuz în serviciu, Ion Manea (Orşova), declarat incompatibil de către ANI, Radu Sandu Victor Capilnasiu (Zalău), declarat incompatibil, Teodor Neamţu (Mediaş), trimis în judecată pentru abuz în serviciu, dar acuzat şi de conflict de interese, şi Constantin Hogea (Tulcea), acuzat de luare de mită.

Pe de altă parte, la alte cinci primării conduse de liberali au fost făcute percheziţii şi cercetări în dosare de corupţie, fără ca edilii să fie puşi sub acuzare. Este vorba despre primăriile din Timişoara, Suceava, Medgidia, Feteşti şi Hunedoara.

Primarii PSD certaţi cu legea

Social-democraţii, deşi au un număr mai mic de primari cu probleme în justiţie, au pierdut cei mai mulţi edili.

Radu Mazăre (Constanţa), acuzat de luare de mită, Iulian Bădescu (Ploieşti), acuzat de luare de mită, Dorin Dăneşan (Sighişoara), condamnat cu suspendare pentru abuz în serviciu, şi Minel Prina (Slatina), acuzat de complicitate la trafic de influenţă în dosarul lui Darius Vâlcov, şi-au pierdut funcţiile.

Alţi doi primari – Gheorghe Nichita (Iaşi), acuzat de abuz în serviciu, şi Tudor Pendiuc (Piteşti), acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu – au fost suspendaţi.

Alţi primari au rămas în funcţie. Este vorba despre Nicolae Diaconu (Curtea de Argeş), urmărit penal pentru abuz în serviciu, Constantin Boşcodeală (Buzău), condamnat în primă instanţă la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu, Florin Cazacu (Brad), anchetat pentru nereguli în gestiunea fondurilor, Alexandru Stoica (Slobozia), trimis în judecată pentru fals intelectual, Dumitru Pantazi (Paşcani), trimis în judecată pentru abuz în serviciu, Dorel Costel Coica (Satu Mare), declarat incompatibil în 2013, dar fără o sentinţă a judecătorilor, şi Cristian Duică (Roşiorii de Vede), urmărit penal pentru abuz în serviciu.

Articolul integral aici

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Rezultate parțiale oficiale alegeri parlamentare 2020. BEC: Senat – PSD: 29,83%, PNL – 24,66%; Cameră – PSD: 29,39%, PNL – 24,24%

Redacția

Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor va fi votată astăzi

Redacția

Legea Autostrăzii Unirii, iniţiată de deputatul Petru Movilă, promulgată astăzi

Redacția
Încarcă...