NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Haosul din traficul rutier în zona pieței agroalimentare din zona vale continuă. Foarte multe propuneri și discuții, zero fapte

Traficul auto din apropierea pieței agroalimentare din zona vale rămâne în continuare o problemă la care autoritățile locale nu au o rezolvare. Asta deși atât în comisia de organizare a traficului rutier din municipiu cât și în Consiliul Local, se vine cu fel de fel de soluții, fără a fi puse în practică.

 

Încă o situație care ar trebui să dea de gândit aleșilor este cea petrecută în această dimineață. În jurul orei 9.30, pe strada Ceferiștilor, în zona pieței, șoferul unui autoturism marca Dacia SuperNova, a parcat aproape în mijlocul drumului, pentru că nu a găsit loc de parcare. Acesta a creat un adevărat haos, blocând atât autoturismele care circulau prin zonă, cât și autobuzele și camioanele.

  

 Întrebat de reporterii noștri de ce a lăsat mașina timp de aproximativ 30 minute parcată în mijlocul străzii, omul a răspuns sec ca a fost la cumpărături.

În ședințele comisiei de organizare a traficului rutier din Pașcani, conduse de viceprimarul Vasile Axinte, a fost discutată de zeci de ori această problemă. Membrii au analizat modul cum se desfășoară circulația pe strada Ceferiștilor, în zona pieței vale și au concluzionat de fiecare dată că acolo este un haos în ceea ce privește parcarea autoturismelor și a vehiculelor ce aduc marfă.

La ședința din noiembrie 2013, agentul de poliție Gheorghe Pârlog, a venit cu ideea de a se împărți parcarea pieței în două, și anume, o zonă să fie dedicată clienților, iar alta să fie destinată pentru vehiculele cu marfă.

Președintele comisiei, Vasile Axinte, a completat spunând că parcarea din fața magazinului Viosand și intersecția de la gară, pot fi amenajate corespunzător ca pășcănenii să parcheze acolo în loc să oprească pe partea dreaptă, în zona Colegiului ”Unirea”. Tot la acest subiect, viceprimarul a propus interzicerea comerțului stradal din fața pieței.

Însă toate acestea au rămas doar la stadiul de propuneri și discuții.

Recent consilierul local din partea PNL, Marius Pintilie, a venit și el cu o soluție a acestei probleme. El a propus achiziționarea de către Municipiul Pașcani a unui imobil și un teren de 1000 mp situate în strada Fundac Fântânele, din spatele pieței agroalimentare din vale, pentru a amenaja o parcare. Această parcare ar urma să fie folosită de către comercianții din piață, degajându-se astfel traficul de pe strada Ceferiștilor, prin desființarea locurilor în care parchează dubele acestora. Proiectul de hotărâre al acestuia a fost respins în ședința de la finalul lunii mai, pe baza unor motive inventate de către cei din PSD.

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Poliția Locală revine în subordinea primarului care a votat în aprilie pentru trecerea în subordinea CL

Marius Parteni

Cea mai mare corecţie salarială din ultimii 10 ani pentru angajații Poștei

Redacția

Adoptarea bugetului municipiului va fi contestată la prefect, după ce secretarul Irina Jitaru a decis să nu se supună la vot amendamentele liberalilor

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site