RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Haos administrativ în comuna A.I.Cuza: Primăria are datorii enorme, iar șefii acesteia se joacă cu legea!

Consiliul Local al comunei Alexandru Ioan Cuza a fost convocat ieri dimineață în ședință extraordinară pentru a discuta și adopta Bugetul de Venituri și Cheltuieli și Lista de Investiții pentru anul 2020. Ședința s-a transformat într-o mare bătaie de joc, artizanii fiind viceprimarul Constantin Popescu și secretarul Ionuț Ursuleasa.

Ședința Consiliului Local a fost convocată de viceprimarul care ocupă și funcția de primar interimar. Intervenția scrisă a consilierului PNL Radu Hanor i-a determinat pe cei din Primărie să reanalizeze lucrurile. Hanor a depus o informare la secretarul instituției, prin care a solicitat amânarea discuției pe marginea bugetului din două motive. Pe de o parte  ședința Consiliului Județean Iași, în care s-a adoptat bugetul județului, se desfășura în aceeași zi cu cea convocată de șefii Primăriei din A.I.Cuza. Cum bugetul la nivel județean nu era adoptat, nici cotele pentru echilibrarea bugetului transmise nu erau certe.

O altă solicitare a fost aceea ca bugetul să fie discutat în comisiile de specialitate, chiar dacă avizul este consultativ. Mai mult, existau și anumite propuneri și amendamente ce trebuiau analizate.

O echipă de la Actualitatea Tv și NewsPascani.com a fost prezentă luni, 17 februarie, ora 10.00 la sediul Primăriei pentru a asista la ședință. Totul a luat o altă întorsătură. Secretarul Ionuț Ursuleasa ne-a transmis că ședința de plen este amânată, întrucât la nivelul Consiliului Județean se discuta bugetul, iar aleșii din “Cuza” vor dezbate  mai întâi pe comisii. Tot acest haos vine în contextul în care, procedural vorbind, consilierii au fost convocați la o ședință de plen, nu pe comisii.

  

Viceprimarul Popescu și secretarul instituției au transmis jurnaliștilor că votarea bugetului va avea loc în ședință, marți, 18 februarie orele 10.00. Dar nici acest termen nu a fost respectat. Puterea din jurul formațiunii actualului edil, susținută de secretarul Ursuleasa, a impus regulile. Bugetul comunei a fost votat într-o ședință extraordinară, care a fost convocată la orele prânzului.

“Propunerea a venit din partea lui Relu Gherguț, nu noi. Au zis că mai vin la o altă ședință. Puteți să verificați. Și au fost de acord toți”, ne-a declarat astăzi viceprimarul Popescu.

Cel mai probabil reprezentanții instituției nu au mai dorit ca presa să aibă acces la ședință. Marea problemă a acestora, care ne-a și fost transmisă verbal, e că nu vor să mai fie “vedete pe youtube”. Cu alte cuvinte, viceprimarul, secretarul și mulți dintre funcționarii publici fug de cetățenii interesați de viața comunității și de deciziile care ar fi trebuit să fie publice.”Ei au decis să țină ședința, nu eu. Aveți dreptate cu privire la modul de desfășurare, dar ce pot eu face?”, a precizat ieri secretarul Ionuț Ursuleasa.   

Cât privește modul în care reprezentanții instituției au înțeles să consulte cetățenii pe marginea bugetului, aceștia au preferat să organizeze întâlniri prin baruri.  

Actualitatea Tv va sesiza instituția prefectului județului Iași cu privire la modul în care viceprimarul și secretarul înțeleg să organizeze ședințele Consiliului Local sau să propună adoptarea unor acte administrative. Zilele viitoare vom publica amănunte și dovezi ale jafului din banul public, fapte identificate de inspectorii Curții de Conturi.    

Primăria comunei A.I.Cuza are mari probleme financiare din cauza unor contracte păguboase, supraevaluate, pe marginea iluminatului public, amplasarea camerelor de luat vederi, dar și a altor cheltuieli angajate fără procedură de achiziție sau hotărâre a consilierilor locali.

Related posts

Bărbatul din Ruginoasa care şi-a ucis mama din cauză că vedea şerpi: judecătorii nu au crezut o iotă din ce le-a spus

Redacția

Tătăruși: Primăria oferă asistență în completarea datelor pentru Recensământul Populației

Redacția

Bărbat accidentat mortal între stațiile CFR Pașcani și Lespezi

Marius Parteni
Încarcă...