RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Hackeri chinezi au lansat atacuri asupra oficiali europeni pentru a fura informații despre economiile afectate de pandemie

Un grup de hackeri ai statului chinez a luat în vizor oficiali guvernamentali europeni, diplomați, organizații non-profit și alte organizații globale, într-o campanie de tip phishing menită să adune informații despre economiile globale care se recuperează din cauza pandemiei, potrivit experților în securitatea cibernetică, transmite Bloomberg.

În martie, hackerii, parte a unui grup cunoscut drept APT TA413, au trimis emailuri de phising ce mimau ghidul OMS privind COVID-19, în încercarea de a atrage victimele să acceseze un atașament ce conține cod malițios, potrivit unui raport al firmei de securitate cibernetică Proofpoint, dat miercuri publicității. Aceta arată că email-ul malițios a fost trimis către “numeroase entități implicate în politici economice și prognoze din Europa”.

Același tip de malware a fost descoperit într-o campanie de phishing din iulie, ce avea în vizor disidenți tibetani, un tip de atac pentru care grupul de hackeri TA413 este cel mai cunoscut, potrivit Proofpoint.

Programul de malware, numit Sepulcher, permite atacatorilor să citească, scrie și să șteargă fișiere, printre alte funcționalități. Nu este clar în ce măsură hackerii au putut să penetreze rețelele grupurilor care au fost luate la țintă.

  

Campania care se concentra pe entități economice, diplomatice și legislative din Europa sugerează o realiniere temporară a hackerilor chinezi “pentru colectarea informațiilor despre economiile globale afectate de pandemia de COVID-19”, potrivit raportului.

Oficiali de top ai OMS au fost de asemenea luați în vizor de state suspectate la începutul anului, pe măsură ce aceștia continuau să conducă răspunsul global la pandemie.

UE a emis la sfârșitul lunii iulie primele sancțiuni cibernetice împotriva indivizilor și entităților luate la țintă, care au inclus pe cei implicați în operațiuni de hacking legate de spioni chinezi.

Raportul Proofpoint apare în mijlocul avertisementelor din partea SUA că hackerii chinezi iau în vizor cercetarea privind posibilele tratamente și vaccinuri pentru coronavirus. În iulie, Departamentul de stat pentru Justiție al SUA a acuzat doi hackeri chinezi pentru încercarea de furt de date, inclusiv cercetarea privind virusul, de la companii occidentale din 11 țări.

digi24

Related posts

Tinerimea ortodoxă s-a reunit la Iaşi

Redacția

Suflet de mama. O femeie din Pascani si-a donat rinichiul pentru a-si salva fiul bolnav, in varsta de 21 de ani! Povestea trista a lui Alexandru

Redacția

Au fost deschise înscrierile online pentru vizita Papei la Iaşi

Redacția
Încarcă...