NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Guvernul vrea să subvenţioneze şi facturile la utilităţi ale chiriaşilor ANL

Guvernul vrea să modifice modelul de subvenţionare a românilor care stau cu chirie în locuinţe ANL şi să introducă în schemă şi cheltuielile cu utilităţile. Propunerea este ca familiile care câştigă sub 150 euro/lună să nu plătească peste 10% din venit pe chirie şi facturi la utilităţi, potrivit Strategiei Naţionale a Locuirii.

 

Acum, statul subvenţionează chiria locuinţelor sociale. Nivelul chiriei este stabilit la 10% din venitul familiei, indiferent de costul locuinţei.

  

Totuşi, autorii strategiei propun ca nivelul chiriilor pentru locuinţele sociale să fie crescut până la un prag de la care să se poată recupera costul construcţiei şi costurile legate de întreţinerea şi administrarea zilnică a imobilului, astfel încât aceste proiecte să fie viabile din punct de vedere financiar.

În cazul unei astfel de majorări, chiriaşii care nu-şi permit plata chiriei ar urma să fie subvenţionaţi de stat sau din bugetul primăriilor pentru a acoperi diferenţa.

În plus, documentul prevede eliminarea criteriilor de educaţie şi domiciliu principal în alocarea locuinţelor publice. Motivaţia constă în faptul că, de regulă, persoanele sărace şi vulnerabile nu au studii şi deseori nu dispun de acte de reşedinţă.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Circulația îngreunată pe podul peste râul Siret, la ieșirea din Pașcani, unde se fac lucrări de asfaltare

Oana Cordoneanu

Primăria face lumină în cazul licitației de concesionare a serviciului de iluminat public:„se analizează în termenul stabilit!”

Răzvan Grecu

Comisia de negociere a condițiilor de aderare la ARSACIS se pregătește de întâlnirea decisivă cu reprezentanții județeni

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site