NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Guvernul prelungește starea de alertă cu 30 de zile, din 15 octombrie. Lista măsurilor obligatorii în vigoare

Guvernul a stabilit prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu 30 de zile, începând cu 15 octombrie. Există noi măsuri impuse la nivel național, în funcție de rata de infectare din fiecare județ, respectiv localitate. 

Măsurile impuse prin hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă

Purtarea măştii va deveni obligatorie în toate spaţiile deschise în zonele în care incidenţa infectărilor cu noul coronavirus depăşeşte 3 la mia de locuitori

Se propune ca evenimente private precum nunţile, botezurile, aniversările, mesele festive în spaţii deschise, precum şi în spaţii închise să fie interzise în perioada următoare, până când va scădea numărul de persoane infectate cu noul coronavirus.

În ce priveşte programul teatrelor, cinematografelor, sălilor de spectacole, restaurantelor, cafenelelor, în şedinţa CNSU s-a decis că acolo unde incidenţa infectărilor cu noul coronavirus este sub sau egală cu 1,5 la mie, acestea vor funcţiona cu capacitatea de 50%.

“Atunci când incidenţa depăşeşte 1,5 la mie şi este până la trei la mie, vor funcţiona cu capacitate de 30% iar programul va fi redus până la ora 23,00. Atunci când incidenţa depăşeşte 3 la mie, activitatea va fi sistată”, a precizat şeful DSU, Raed Arafat, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a mai spus că, potrivit hotărârii CNSU, tot personalul care lucrează în centrele pentru persoane în vârstă sau pentru persoane cu dizabilităţi va fi testat săptămânal pentru SARS-CoV-2.

4.016 cazuri noi de COVID-19, un nou record negativ al infecțiilor

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.016 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Alți 66 de români au murit din cauza COVID-19, în timp ce la terapie intensivă sunt internați 686 de pacienți, un nou număr record.

Până astăzi, 14 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 164.477 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

122.714 pacienți au fost declarați vindecați.

Județele în care coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este peste pragul de 2 sunt următoarele:

București – 2,82
Alba – 2,75
Vâlcea -2,35

Iași – 2,15
Bacău – 2,04
Neamț – 2,10

digi24

Advertisements

Related posts

Specialiștii alarmați de tentativele de suicid în rândul tinerilor. Psihologul Spitalului Municipal Pașcani: “A vorbi cu cei de lângă tine înseamnă a trece mai ușor peste impas, a găsi resort”

Teona Gherasim

Bilanțul COVID-19 pe județe. Crește din nou numărul infecțiilor în Suceava, primul mare focar din România

Redacția

Rujeola revine în forță. 83 cazuri înregistrate în regiunea Moldovei

Redacția
Încarcă...