NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Guvernul Orban a picat: moțiunea de cenzură a PSD a fost adoptată

Guvernul condus de Ludovic Orban a picat în Parlament, ca urmare a moțiunii de cenzură introduse de PSD și UDMR, dar susținută de Pro România și o parte din ALDE.Conform numărătorii votul a fost: 261 pentru. Potrivit procedurii parlamentare, o moţiune de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Pentru a fi adoptată, o moţiune de cenzură are nevoie de votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Numărul total de parlamentari, în prezent, este de 465. Pentru a trece o moţiune de cenzură este nevoie de 233 de voturi.

Ca urmare a faptului că a picat Guvernul, președintele Klaus Iohannis va chema partidele politice la consultări și va desemna un alt prim-ministru. Acesta va avea la dispoziție 10 zile să-și alcătuiască Cabinetul, iar apoi va veni în fața Parlamentului pentru votul de încredere.

sursa www.stiripesurse.ro

Advertisements

Related posts

Demers guvernamental pentru Colegiul Ștefan cel Mare din Hârlău și baza sportivă din Plugari

Răzvan Grecu

Șeful CJ și primarul din Pașcani se laudă că se consultă în luarea deciziilor, dar proiectele nu se văd

Răzvan Grecu

Primele exit-poll-uri la cele 4 televiziuni. TVR si Digi 24 il dau castigator pe Iohanis. Antena 3 il da invingator pe Ponta, Realitatea TV da egalitate. PSD: Iohannis 53%, Ponta 47%!

Redacția
Încarcă...