RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Guvernul, iluminat cu roşu cu ocazia Zilei Naţionale pentru comemorarea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor

Premierul României a precizat într-un comunicat de presă transmis de Guvern că această zi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor reprezintă un îndemn la înţelegere şi pace între oameni. 

Chiar dacă acele vremuri în care lupta pentru supremaţie nu avea limite şi nu punea preţ pe viaţă par demult apuse, vedem din păcate şi astăzi, în întreaga lume, cum oameni nevinovaţi cad pradă violenţelor pentru simplul motiv că împărtăşesc altă credinţă. În plin secol XXI, asistăm încă la conflicte care opun religii, cărora le cad victime oameni simpli, nevinovaţi. Este dureros şi ceea ce vedem, de aproape o jumătate de an, chiar lângă graniţele României, cum o ţară este decimată de o altă ţară de aceeaşi credinţă, într-un război în care milioane de oameni mor sau sunt nevoiţi fugă din propriile case şi au fost bombardate chiar şi spitale, şcoli şi biserici. Nimic nu justifică violenţa. Cu atât mai mult, credinţa trebuie să ne apropie şi să punem viaţa pe primul plan. Această zi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor reprezintă un îndemn la înţelegere şi pace între oameni ”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.  

Ziua de 16 august este marcată în fiecare an ca Zi naţi

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

Claudiu Târziu: Avem şansa ca în 2024 să luăm peste 50% la parlamentare

Redacția

Comentariile lui Trump despre NATO „subminează securitatea noastră, a tuturor”, avertizează Stoltenberg

Redacția

Norvegia va returna un lot de elicoptere militare şi va cere banii înapoi. ”Sunt ori nefiabile, ori au fost livrate cu întârziere”

Redacția
Încarcă...