RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Guvernul german vrea să înjumătățească ajutoarele federale acordate pentru refugiați

Guvernul german intenționează să înjumătățească de anul viitor ajutoarele federale acordate landurilor pentru acoperirea costurilor cu primirea și integrarea migranților, a anunțat marți ministerul de finanțe de la Berlin, potrivit Reuters.

Refugiați ucraineni în gara din Przemysl, PoloniaFoto: Artur Widak – NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Datele Biroului Federal pentru Migrație și Refugiați al Germaniei arată că peste un milion de refugiați ucraineni au ajuns în țară după începerea invaziei rusești anul trecut, în timp ce numărul celor sosiți din alte țări a crescut în 2022 cu aproximativ 50% comparativ cu 2019.

  

Guvernul federal german a plătit timp de ani de zile autorităților regionale din landurile țării o sumă lunară fixă pentru fiecare refugiat pe care l-au primit, măsura fiind implementată după criza refugiaților din 2015-2016, când peste un milion de persoane din Orientul Mijlociu care au fugit de război și persecuție au ajuns în Germania.

Însă în 2021 guvernul condus atunci de Angela Merkel a schimbat mecanismul de finanțare, după ce cele 16 landuri ale țării au făcut presiuni să primească o sumă fixă de bani pentru cheltuielile cu refugiații, indiferent de numărul lor.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

ANM: Cod galben de vânt puternic în toată țara, ninsori și viscol la munte

Redacția

Rareș Bogdan: Nu vom părăsi guvernarea. Nu mai acceptăm niciun fel de atac la adresa PNL

Redacția

O înregistrare video geolocalizată arată steagul negru al mercenarilor Wagner ridicat în apropiere de centrul orașului Bahmut

Redacția
Încarcă...