NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Guvernul a plafonat prețul lemnelor pentru foc

Guvernul a adoptat ordonanța de urgență prin care prețul lemnelor pentru foc este plafonat până la sfârșitul lunii martie a anului viitor.

Pentru a proteja peste trei milioane de gospodării de creștere a prețurilor, guvernul a decis miercuri să plafoneze la 400 de lei metrul cub de lemn de foc, la 1.500 de lei tona de brichete și la două mii de lei tona de pelete. Toate aceste sume includ TVA.

De asemenea, Guvernul a decis să ofere un ajutor Republicii Moldova pentru perioada de iarnă, și anume 130 de mii de metri cubi de lemn pentru foc.

Tot în acest domeniu, Guvernul a mai aprobat și „strategia națională forestieră 2030”, prin care se întărește capacitatea de protecție a pădurilor.

Advertisements
  

Un alt act normativ adoptat miercuri se referă la înființarea Băncii de Investiții și Dezvoltare, dedicată sprijinirii mediului de afaceri din țara noastră.

Advertisements

Această bancă va finanța proiecte de infrastructură mare și mică de la nivelul autorităților locale, precum și proiecte care au ca obiectiv trecerea la economia de producție.

radio romania

Advertisements
Advertisements

Related posts

NewsPascani.com a aflat salariile primarului și viceprimarului! Sumele sunt foarte mari!

Răzvan Grecu

Monument ridicat și închinat Eroilor Neamului, sfințit la Cozmești. Tânără care a murit în timpul Revoluției din 1989, trecută pe placa comemorativă (VIDEO)

Oana Cordoneanu

Consilierii au votat ieri pentru un audit extern asupra contabilității municipiului

Răzvan Grecu
Încarcă...