RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Guvern: OUG privind plafonarea prețului la 500 lei pentru un metru cub de lemne de foc, pe agendă

Guvernul are pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri aprobarea ordonanţei de urgenţă privind plafonarea la 500 lei a preţului pentru un metru cub de lemn de foc.

Guvern: OUG privind plafonarea prețului la 500 lei pentru un metru cub de lemne de foc, pe agendă

Guvern: OUG privind plafonarea prețului la 500 lei pentru un metru cub de lemne de foc, pe agendă

Potrivit proiectului de ordonanţă, preţurile finale facturate se plafonează la maxim 500 lei/mc cu TVA inclus pentru următoarele sortimente de materiale lemnoase, necesare pentru încălzire în sezonul rece: lemn de foc, resturi de lemn, tocătură provenită din lemn, rumeguş. Totodată, se plafonează preţurile finale facturate la următoarele produse: brichete din lemn – maxim 1.500 lei/tonă cu TVA inclus; pelete din lemn – maxim 2.000 lei/tonă cu TVA inclus.

  

Prevederile se aplică consumatorilor finali, respectiv persoanelor fizice, şi unităţilor de învăţământ publice şi private, furnizorilor de servicii sociale, unităţilor de interes local, administrativ-teritoriale, din subordinea acestora, unităţilor de cult.Măsurile se aplică până la data de 31 martie 2023, mai prevede proiectul de ordonanţă.

Conform unui comunicat transmis marţi, Guvernul urmează să aprobe Strategia Naţională pentru Păduri 2030, precum şi să modifice Hotărârea nr. 1074/2021 privind stabilirea sistemului de garanţie-returnare pentru ambalaje primare nereutilizabile.

Alte acte normative aflate pe ordinea de zi a Executivului prevăd modificarea a două hotărâri referitoare la programele de interes naţional în domeniul protecţiei şi promovării drepturilor persoanelor cu dizabilităţi: “Înfiinţarea de servicii sociale de tip centre de zi,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Pro România, lăsat în ofsaid de PSD. Obținerea de noi mandate în PE, misiune aproape imposibilă

Redacția

Președintele Klaus Iohannis o primește la Cotroceni pe președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, înaintea congresului PPE

Redacția

„Ar fi trebuit să plecăm mai devreme”: fuga ultimilor locuitori din Bahmut, sub asediul rușilor

Redacția
Încarcă...