NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Grupul PSD din Consiliul Local propune finanțarea unei monografii dedicate împlinirii a 100 de ani de la înființarea echipei de fotbal a Pașcaniului

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de la finalul acestei săptămâni a fost pus suplimentar un proiect de hotărâre inițiat de grupul de consilieri social democrați. Este vorba despre o inițiativă privind finanțarea cu suma de 5.000 de lei pentru tipărirea a 100 de exemplare din monografia „Campionii de pe Siret” editată de Asociația Pensionarilor „Făclia” Pașcani.

Cartea este dedicată împlinirii a 100 de ani de la înființarea echipei de fotbal CFR Pașcani, însă nu se limitează doar la acest eveniment: bifând și trecerea a 50 de ani de la înființarea primei echipe de rugby din Pașcani și împlinirea vârstei de 90 de ani a campionului pășcănean la atletism Aurel Ursu Palade.

Inițiativa consilierilor PSD nu a primit însă un raport favorabil din partea compartimentelor din aparatul de specialitate al primarului. Într-un raport comun al direcției economice și ale compartimentelor juridic și sport cultură se arată că nu există o bugetare pentru această sumă și că Asociația Pensionarilor „Făclia” este prinsă în anul 2021 cu două acțiuni finanțate de la bugetul local, astfel că, consideră funcționarii publici, o nouă finanțare ar face ca acest ONG să aibă un tratament privilegiat în raport cu alte asociații.

Decizia finală va fi luată însă în plenul Consiliului Local, vineri de la ora 10.00.

  
Advertisements

Related posts

Două parcări din Pașcani au fost închise! Sunt pregătite pentru asfaltare

Ema Roman

Societatea civilă cere ieșirea din ARSACIS și organizarea unui referendum pe problema apei. Consilierii locali invitați să-și asume un proiect de hotărâre în acest sens! (DOC)

Răzvan Grecu

Schimbare radicală în administrația publică! Funcționarii vor avea de trecut un examen anual

Redacția
Încarcă...