RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român a semnat un acord cu operatorul naval naţional din Kazahstan

 

 

În cadrul evenimentului Transport Logistics 2019 din München, Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR) şi NMSC Kazmortransflot, operatorul naval de stat al Republicii Kazahstan, au semnat un Memorandum de Colaborare pentru deschiderea unei conexiuni regulate între porturile Constanța și Batumi (Georgia).

  

Acordul semnat confirmă angajamentul nostru ferm față de această alianță strategică ce creează o nouă rută între China și Uniunea Europeană. În contextul în care sărbătorim 20 de ani de pionierat și performanță în transportul feroviar de marfă și logistică din Europa de Sud-Est, continuăm dezvoltarea rețelei pe piața europeană, urmărind în același timp noi oportunități alături de partenerii noştri din Asia,” a declarat Gruia Stoica, președintele GRAMPET Group.
Acordul dintre cei doi membri ai Middle Corridor – Ruta de Transport Internațional Trans-Caspică se aliniază obiectivului asociației de a spori cooperarea și de a intensifica fluxul de mărfuri de-a lungul rutei.
„Există numeroase sinergii și oportunități între cele două porturi, având în vedere amplasarea lor strategică pe ruta principalelor proiecte de infrastructură de transport, precum și potențialul de dezvoltare pe termen lung,” a precizat Sorin Chinde, Vice Președintele Diviziei de Transport.

În prezent, Portul Batumi are o capacitate de 18 milioane de tone pe an, volumul de tranzit fiind asigurat de 5 terminale și 11 dane. În utlimii 10 ani, s-au alocat 48 de milioane de dolari pentru dezvoltarea portului.
Portul Constanța are o capacitate de manipulare de peste 100 de milioane de tone pe an și 156 de dane, în timp ce investițiile au atins un nivel record în ultimii ani și alte proiecte cu o valoare totală de 1 miliard de euro au fost anunțate recent.
În septembrie 2018, Grupul GRAMPET – Grupul Feroviar Român s-a alăturat Asociației Middle Corridor – Ruta de Transport Internațional Trans-Caspică, fiind prima companie europeană care s-a implicat în această iniţiativă.
Grupul GRAMPET – Grupul Feroviar Român este cel mai mare operator privat de transport feroviar de marfă și logistică din România și Europa Centrală și de Sud-Est şi este unul din principalele motoare care contribuie la dezvoltarea coridoarelor de transport care leagă Europa și Asia. Un procent de 20% din activitățile de transport derulate de GFR sunt efectuate în spaţiul internaţional, compania având o serie de acorduri cu operatori de stat şi privaţi din 11 state (Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova, Serbia, Republica Cehia, Slovacia, Croația, Polonia, Austria, Germania și Grecia).
De asemenea, GFR este este cel mai mare operator privat de transport feroviar din România, cu o cotă de piață de aproximativ 30% și o poziție strategică în industrii-cheie, cum ar fi petrolul și gazele, construcțiile sau sectorul agrobusiness.

sursa club feroviar roman

Related posts

O altă instituţie de STAT unde leafa creşte cu aproximativ 100 de euro

Redacția

Ce se întâmplă cu dosarele de daună ale șoferilor care au RCA la City Insurance. Anunțul Fondului de Garantare

Redacția

Noi blocuri în „fosta mahala“ a Iaşului și o parcare cu 280 de locuri cu sistem parklift

Redacția
Încarcă...