NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Grefierii de la Judecătoria Paşcani intră de astăzi în grevă

Protestele magistraţilor şi grefierilor continuă, săptămâna aceasta, când, în Parlament, ar putea ajunge la votul final legea privind anularea pensiilor speciale.

Grefierii de la Judecătoria Paşcani  anunţă de astăzi, proteste faţă de „​iminenta abrogare”​ a pensiilor de serviciu. Grefierii din Compartimentul de Arhivă vor desfăşura program cu publicul doar în intervalul 9.00-11.00. Întreg personalul va desfăşura activitatea doar în intervalul 8.00-16.00, cu excepţia grefierilor care participă la şedinţele de judecată a cauzelor urgente. Întreg personalul va protesta zilnic în faţa instanţei de judecată, în intervalul 11.00-12.00.

Protestul personalului auxiliar de specialitate şi conex nu vizează doar eliminarea pensiei de serviciu , acesta va continua până la soluţionarea tuturor revendicărilor, existând posibilitatea iniţierii şi altor forme de protest, care vor fi aduse la cunoştinţă la momentul respectiv.

Reprezentanţii instanţelor şi parchetelor îşi exprimă indignarea faţă de eliminarea pensiilor de serviciu, denumite „pensii speciale” de către parlamentari „pentru a câştiga simpatia electorală a unei mase de oameni dezinformaţi sau greşit informaţi, spunându-le că ajută bugetul statutului, când, în fapt, eliminarea acestui drept poate avea consecinţe negative tocmai în rândul electoratului ce poate deveni oricând justiţiabil”.

Advertisements
Loading...

Related posts

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul formulat de Interdentis SRL în procesul datoriei de 22 de miliarde de lei vechi

Răzvan Grecu

Pretul iernii, mai scump de la o comuna la alta

Redacția

Scad chiriile la blocurile ANL

Redacția
Încarcă...