NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Grecia: Peste jumătate din testele pozitive Covid-19, la turiști

Guvernul Greciei este preocupat de faptul că peste jumătate din testele pozitive aleatorii de coronavirus raportate zilnic de autorităţile sanitare sunt la turişti veniţi din diverse ţări europene.

Potrivit corespondetului RRA, preucupantă este şi deschiderea graniţelor de săptămâna viitoare şi pentru turiștii britanici, care nu sunt considerați cei mai disciplinați vizitatori. 

Ieri au fost raportate două cazuri, la Thassos şi în oraşul Kavala, două din destinaţiile preferate ale turiștilor români, dar persoanele infectate erau turiști din Serbia și Bulgaria. Erau asimptomatice, dar, în urma prelevării de probe la granița de la Promachonas şi cu ajutorul datelor furnizate pe formularul electronic, turiştii din Serbia au fost localizaţi şi plasaţi în izolare la un hotel destinat acestor situaţii, iar cei din Bulgaria se înapoiaseră deja acasă.

În ultimele 24 de ore au fost raportate în Grecia 27 de noi cazuri pozitive, dintre care 14 erau turişti străini.

Majoritatea cazurilor sunt sârbi, apoi, bulgari și, restul, diverse naționalități europene.

Toţi turiștii veniți din România cu avionul la Atena și pe Insula Creta au fost testați negativ.

România, însă, este considerată țară de zonă galbenă, cu o a 3-a cea mai mare rată de infectări din Europa în ultimele două săptămâni.

RADIO IASI

loading...
Advertisements

Related posts

Când scăpăm de ploi și fenomene extreme

Redacția

O tânără din județul Iaşi a pledat ca avocat în 30 de procese până ca justiţia să-şi dea seama că nici nu face parte din Barou

Redacția

Carnea de miel, uşor de confundat cu cea de câine. Recomandările ANSVSA pentru Sărbătorile de Paşte

Redacția
Încarcă...