NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Grecia: Patru localități din apropierea orașului Petras au fost evacuate din pricina incendiilor de pădure care s-au extins în zonă

Patru sate din nord-vestul Peninsulei Peloponez, în apropiere de oraşul Patras, au fost evacuate sâmbătă de pompierii greci confruntaţi cu un incendiu de pădure major izbucnit pe fondul temperaturilor foarte ridicate.

95 de pompieri, 33 de camioane, patru avioane de stingere a incendiilor şi elicoptere au fost mobilizate pentru a lupta împotriva acestui incendiu în regiunea Zeria, potrivit pompierilor.

Autorităţile au trimis mesaje de alertă pe telefoanele mobile pentru a avertiza locuitorii cu privire la necesitatea evacuării satelor Zeria, Kamares, Achaias şi Labiri, notează France Presse.

Spitalele din Patras şi dintr-un oraş din apropiere, Aigio, au fost de asemenea alertate pentru a primi persoane rănite.

  

Autostrada din zona afectată, precum şi podul Rio-Antirio ce leagă Peloponez de Grecia continentală au fost închise circulaţiei, potrivit agenţiei de presă elene ANA.

Uscate de căldură, pădurile din Grecia sunt victime ale incendiilor în fiecare vară, alimentate de vânturi puternice, potrivit AFP.

Grecia se confruntă cu un nou val de căld

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Iohannis, despre afirmaţiile lui Orban privind intervenţii externe în PNL: „Nu am astfel de semnale.” Cum vede şeful statului lupta pentru şefia partidului

Redacția

Un bărbat a fost găsit spânzurat pe un pod de cale ferată

Redacția

Bilanț îngrijorător. Cele 3 județe care cumulează o treime din cazurile noi de COVID-19 din ultimele 24 de ore

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site