RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Greața: care este cauza și cum să scapi de ea

Greața poate apărea brusc și poate însoți o persoană pentru o lungă perioadă de timp. De unde provine și cum să o rezolve, explică gastroenterologul GMS Clinic, candidat la științele medicale Aleksey Golovenko.

Greața ca simptom: cu ce poate fi asociat

– Un atac brusc de greață și apoi vărsături este un motiv pentru a gândi și a căuta motivul care a provocat o astfel de reacție a corpului. De exemplu, există ceva blocat în esofag sau există leziuni cauzate de o substanță caustică sau de obstrucție intestinală. Deci, greața care apare pe fundalul retenției scaunului poate fi un semn al unei tumori intestinale.

Greața ca simptom persistent este cel mai adesea rezultatul unor probleme intestinale. De obicei, acesta este reflux (aruncare) de acid din stomac în esofag. Greața apare la ¾ dintre toate femeile în timpul sarcinii.

În acest caz, greața nu este întotdeauna asociată cu probleme ale tractului gastro-intestinal. De exemplu, inflamația urechii interne (unde este situat aparatul vestibular) va fi, de asemenea, însoțită de greață severă.

  

Greața poate apărea și în situații stresante. În acest caz, va fi cauzat de un factor extern care nu este asociat cu ingestia de nimic în organism. Există un model interesant: înainte ca o persoană să simtă greață (chiar și cu un factor psihologic), stomacul său începe să se contracte.

Ce trebuie să faceți dacă vă este rău

Când apare greața, trebuie să acordați atenție mai multor factori: dacă a existat o creștere bruscă a temperaturii, dacă a existat o întârziere în scaun sau balonare. Toate acestea pot indica obstrucție intestinală.

Este necesar să ne amintim ce s-a schimbat recent: dacă persoana a luat noi medicamente (de exemplu, antibiotice sau contraceptive), dacă a avut arsuri la stomac. O situație stresantă cu două-trei zile înainte de apariția greaței ar putea fi cauza.

Nu există un remediu universal pentru greață. Există medicamente antiemetice precum Motilium. Vitamina B6 este administrată femeilor însărcinate pentru a preveni greața.

Uneori trebuie să vezi un psihoterapeut. Faptul că greața apare ad-hoc, cum ar fi atunci când șeful sună sau când stomacul se rostogolește în timpul unui examen, sugerează că persoana nu poate face față stresului emoțional.

bzi

Related posts

Arafat: Nu stăm nici cel mai bine din Europa, nici cel mai prost. Nu e la ordin, cine dorește se vaccinează

Redacția

Record după record. România, a șasea săptămână consecutivă de creștere a numărului de cazuri noi de coronavirus

Redacția

România va primi în ianuarie peste un milion de doze de vaccin pentru COVID

Redacția
Încarcă...