NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Gradul de infectare cu noul coronavirus, este în scădere la Pașcani

Municipiul Pașcani este într-o pantă descendentă din punct de vedere al infectării populației cu noul coronavirus. Dacă în urmă cu două săptămâni, incidența infectării cu SARS COV2 era de 2,5 la mia de locuitori, astăzi acest procent a scăzut la 1,06.

Cu alte cuvinte, la Pașcani trendul este descrescător, iar municipiul nu este în pericol de a fi  închis. Mai mult, restaurantele din oraș pot funcționa cu un grad de ocupare de 30%, fapt ce în alte localități nu este posibil din cauză că acestea au depășit indicele de infectare de 3 la mia de locuitori.

Datorită acestui procent, la Pașcani sunt permise organizarea de evenimente în spațiile închise, fapt care a făcut posibil ca vineri după-amiaza să fie organizată la Casa de Cultură ”Mihail Sadoveanu” , a XIV-a ediție a Galei ”Domnilor profesori, cu dragoste”.

Menționăm că la nivelul județului, municipiul Iași și comunele din imediata sa acoperire, au depășit procentul de 4 infectări la mia de locuitori, unele dintre localități  fiind vizate de o eventuală decizie de carantinare dacă acesta depășește cifra 9.

  
Advertisements

Related posts

Medic acuzat de experimente ilegale la Neurochirurgie, în Iași: patru pacienți trebuie deshumați

Redacția

Contribuţia de sănătate pentru cei cu venituri mai mici decât salariul minim brut ar putea fi anulată

Redacția

Premieră medicală la Spitalul Municipal. Pășcăneancă în vârstă de 100 de ani, operată la șold

Oana Cordoneanu
Încarcă...