RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Grădinița cu program normal din Târgu Frumos va fi modernizată cu fonduri europene

În Târgu Frumos se va moderniza și extinde Grădinița cu Program Normal, corpul A (corpul de clădire a creșei), dar și Corpul B de pe strada Tudor Vladimirescu nr. 2.

Ieri, 16 iulie, primarul orașului Târgu Frumos, Ionel Vatamanu, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Reabilitare, modernizare și extindere Grădinița cu Program Normal”.

  

 

 Totodată, luna trecută a fost semnat și contractul de finanțare pentru proiectul „Reabilitare, modernizare si extindere Grădinița cu Program Prelungit”. „Obiective specifice pentru ambele proiecte:  îmbunătățirea stării infrastructurii aferente Grădinițelor prin lucrări de reabilitare și modernizare a clădirilor, a căilor de acces, a instalațiilor termice, sanitare, electrice și amenajărilor exterioare; extinderea clădirilor cu noi spații necesare funcționării în condiții optime a actului educațional și respectarea normativelor în vigoare cu privire la proiectarea clădirilor pentru grădinițe de copii; creșterea nivelului de dotare al unităților de învățământ cu sisteme informatice și didactice moderne, pentru creșterea accesului la informație și crearea bazelor pentru utilizarea noilor tehnologii; asigurarea de noi spații pentru pregătirea preșcolarilor (Corp A), diversificarea activităților derulate și documentarea educatorilor, a scris într-o postare pe Facebook, Ionel Vatamanu, primarul orașului Târgu Frumos.

 

Valoarea totală a proiectului este de 3.834.458,69 lei finanțat în proporție de 98% prin POR 2014-2020 și 2% din bugetul local.

Proiectul de renovare și extindere a Grădiniței cu Program Normal este al patrulea finanțat din fonduri europene. Valoarea totală a acestora este de peste 6,5 milioane de Euro.

Related posts

Ziua europeană a limbilor vorbite, sărbătorită de elevii Colegiului Tehnic de Căi Ferate „Unirea”

Redacția

„Școala – o șansă pentru un viitor mai bun”, proiect Erasmus + la Liceul Teoretic „Bogdan Vodă” Hălăucești

Redacția

Proiectul “Citesc pentru a învăța”, implementat cu succes la Școala Gimnazială Ruginoasa

Teona Gherasim
Încarcă...