NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Gospodării inundate, animale moarte și familii evacuate în urma unei ruperi de nori la Oboroceni

Rupere de nori vineri, 24 mai, în satul Oboroceni, comuna Heleșteni. În aproximativ 20 de minute, în jurul orei 14.00, apa a făcut prăpăd, lăsând numeroase pagube în urma sa.

Mai multe gospodării au fost inundate, apa având peste un metru,  a distrus culturi, garduri, lăsând în urmă mâl și dezastru. Conform primarului localității, Constantin Hîra, au fost inundate două case, familiile care au copii mici, cu ajutorul pompierilor de la S.V.S.U. Heleșteni, coordonați de edilul localității,  au fost evacuate. Din păcate, în urma viiturii, au fost inundate 15 anexe ale unor locuințe, beciuri, aproximativ 100 de păsări moarte. Astăzi, primarul comunei Heleșteni, Constantin Hîra, alături de S.V.S.U, cât și cetățeni au decolmatat șanțurile și au curățat ce a rămas în urma dezastrului. Cele două familii evacuate au revenit acasă, însă din păcate mare parte din culturi sunt compromise.

  

Administrația Națională de Meteorologie anunță temperaturi foarte ridicate în toată România. În zona nostră, temperaturile se vor ridica până la 28 de grade Celsius zilele următoare, iar noaptea se vor înregistra 15-16 grade. 

 

Advertisements

Related posts

Taxele pentru ocuparea temporară a domeniului public în dezbatere publică

Răzvan Grecu

La luptă, „răzeşilor”! Se strâng semnături pentru autostrăzile Moldovei

Redacția

La Cristești se poate, la Pașcani nu! Iată cum se ocupă un primar de comună de prinderea câinilor comunitari

Irina Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site