RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Monden

Ghid pentru lenjerii de pat: Tot ce trebuie să știi

Circa 81% dintre oamenii care călătoresc consideră că patul confortabil este „cel mai important factor” pentru un sejur plăcut într-o cameră de hotel. Așadar, de ce să nu transpui această concluzie și la tine în pat și să-ți faci somnul confortabil și odihnitor alegând lenjerii de pat grozave.

Deși alegerea celor mai bune lenjerii de pat pentru camerele tale este un proces esențial, poate fi, de asemenea, dificil atunci când trebuie să pui în balanță avantajele și dezavantajele fiecărui stil, culoare, țesătură și număr de fire disponibile.

De la policoton vs bumbac la alegerea numărului corect de fire, acest ghid extins pentru lenjerii de pat conține tot ce trebuie să știi despre alegerea lenjeriei potrivite pentru tine și pentru oaspeții tăi.

1. Ce este un număr de fire?

  

Numărul de fire al unei lenjeriii de pat se referă la numărul de fire țesute împreună per centimetru pătrat, numărând firele orizontale și verticale. Vei spune, de exemplu, că 100 de fire longitudinale sunt țesute cu 80 de fire în lățime, ceea ce ar produce un număr de fire de 180.

Un număr mai mare de fire este de dorit, deoarece acest lucru este adesea asociat cu faptul că textila este mai moale, mai puternică și mai luxoasă decât alte lenjerii de pat. Cu toate acestea, este greșită concepția că un număr mare de fire este complet sinonim cu calitate, deoarece calitatea poate fi, de asemenea, puternic determinată de standardul țesăturii în sine.

Lenjeria cu un număr mai mare de fire se poate traduce și într-un preț mult mai mare, deci esențial este să te asiguri că iei în considerare numărul de fire al lenjeriei de pat, dar nu te bazezi doar pe acest lucru atunci când cântărești beneficiile stilului și ale țesăturii.

2. Policoton vs. bumbac: Care este mai bun?

Atât policotonul, cât și bumbacul rămân cele mai bune opțiuni de lenjerii de pat.

Policotonul, un amestec de poliester durabil și bumbac luxos, este o alegere bună datorită faptului că este ușor de întreținut, ceea ce înseamnă că este necesară o călcare slabă sau deloc pentru a menține un finisaj clar. Țesătura este, de asemenea, renumită pentru că este incredibil de durabilă, rezistând rigorilor utilizării repetate, spălării și uscării. Acest material este de asemenea o alegere excelentă în mediile comerciale, precum hoteluri sau pensiuni.

Pe de altă parte, lenjeria din policoton are, de asemenea, reputația de a avea o senzație mai aspră în comparație cu bumbacul, în mare parte datorită țesăturii care conține fibre sintetice artificiale, poliester.

Bumbacul, pe de altă parte, este adesea o alegere populară datorită elementului de lux pe care îl adaugă și beneficiilor care vin la pachet. În loc să fie combinată cu o fibră sintetică artificială, cum ar fi poliesterul, lenjeria de bumbac 100% folosește un material natural, făcând-o o alegere excelentă pentru persoanele cu pielea sensibilă. De asemenea, este favorizat datorită capacității sale de a-și păstra moliciunea, respirabilitatea și durabilitatea țesăturii după spălare datorită proprietăților naturale excepționale ale țesăturii.

Pe de altă parte, bumbacul are, de asemenea, o reputație de întreținere relativ ridicată în ceea ce privește timpul de spălare, uscare și călcare în comparație cu policotonul.

3. Măsurătorile lenjeriei de pat

Datorită diferențelor de țesătură și stil, majoritatea lenjeriilor de pat variază în mărime. Cu toate acestea, există o serie de dimensiuni standard, croite special după măsurătorile standard ale paturilor; tot ce trebuie să faci este să găsești standardul pentru patul pe care îl vei îmbrăca cu lenjerii de pat.

4. Simplă, cu model sau color?

Lenjeria de pat nu numai că este o necesitate practică în fiecare dormitor, ci poate servi și ca un plus decorativ în decorul camerei. Fie că optezi pentru lenjerie de pat simplă sau cu model în dormitoare, este important să evaluezi ce se potrivește cel mai bine cu decorul tău.

Simplă

Lenjeria albă, simplă, este un favorit atemporal pentru majoritatea oamenilor, deoarece oferă o senzație de prospețime și minimalism, care va mulțumi cu siguranță pe toată lumea. Deși arată simplu, lenjeria albă poate fi înviorată cu pete de culoare adăugând culori altor elemente, cum ar fi cuvertură, perne și perdele.

Modelată și texturată

Dacă vrei o schimbare față de lenjeria de pat tradițională simplă, lenjeria de pat cu model poate servi ca o piesă excelentă. Când este aleasă corect, lenjeria de pat cu model geometric poate adăuga într-adevăr o notă modernă camerelor sau, dacă optezi pentru un imprimeu floral, modelele subtile pot fi o alternativă excelentă la așternuturile simple, fără a fi prea împopoțănate. Dacă tot ceea ce vrei să adaugi este un pic de textură lenjeriei tale de pat, stilurile cu frunze sunt cu siguranță calea de urmat.

Culoare

Lenjeria de pat colorată, în special în nuanțe pastelate precum ou de rață și griuri argintii minime, este incredibil de versatilă și în tendințe.

Related posts

7 lucruri de care să țineți cont în alegerea unui cadru de pat

Redacția

Copilul tău este pasionat de Lego? Atunci cu siguranță îi vor plăcea aceste seturi Lego Ninjago!

Redacția

Strauss Festival Orchestra Vienna sustine un concert de Craciun la Iasi

Redacția
Încarcă...