RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Ghid cu sfaturi pentru siguranţa copiilor în mediul online

Directoratul Naţional pentru Securitate Cibernetică a lansat un ghid cu sfaturi pentru siguranţa copiilor în mediul online. Le răspunde celor mici, dar şi părinţilor la întrebări esenţiale cum ar fi ce sunt datele personale, ce înseamnă securitatea cibernetică şi de ce este important să fii în siguranţă atunci când navighezi pe internet.

Reporter: Nicoleta Turcu – ”Ghidul porneşte de la faptul că, petrecând foarte mult timp online, copiii se confruntă cu ameninţări în acest mediu, cu încălcări ale protecţiei şi confidenţialităţii datelor, cu pericole şi cu provocări de securitate cibernetică, inclusiv violenţă şi incidente legate de pedofilie şi cyberbullying pe reţelele de socializare, pe platformele de comunicare prin mesaje şi pe cele de jocuri, comportamente care au scopul de a-i speria, înfuria sau umili pe cei vizaţi.

Specialiştii care au conceput documentul mai arată că este important ca cei mici să nu împărtăşească datele personale pentru că există persoane necunoscute şi companii care le pot folosi pentru a câştiga bani sau, mai rău, pentru a le face rău lor sau familiei lor şi le arată care este echilibru între a te distra, a te informa şi a te proteja în acelaşi timp.

Nu uitaţi că orice postaţi public este la dispoziţia oricui, poate fi descărcat, copiat, modificat, trucat sau refolosit nu doar în acel moment, ci chiar şi peste ani de zile. De aceea este foarte importat să stabiliţi cui permiteţi să aibă acces la postările voastre, în special la cele de pe reţele de socializare. Sfaturile şi recomandările din ghid li se adresează atât copiilor, cât şi părinţilor şi profesorilor, iar mai multe informaţii găsiţi pe pagina de internet a Directoratului Naţional pentru Securitatea Cibernetică – dnsc.ro.”

  

radio romania

Related posts

Casa Auto Iași aduce Caravana Dacia, Renault, Nissan la Pașcani, pe 1 și 2 octombrie (P)

Redacția

Târgu Frumos: Ședință de CL aferentă lunii iunie 2017 (VIDEO)

Cătălin Cocoș

Tichete de vacanță și pentru angajații de la privat. Ministrul Turismului: „O astfel de măsură trebuie încurajată”

Redacția
Încarcă...