NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Gheorghiță: După vaccinarea cu două doze a scăzut rata de infectare cu peste 87%. Îmbolnăvirile zilnice s-au redus de la 500 la 50

Numărul total de persoane vaccinate până pe 15 februarie cu două doze de vaccin anti-Covid este de 696.943. În etapa I, însemnând personal medical și social, 250.000 de persoane s-au vaccinat cu două doze, reprezentând 89,96%, a anunțat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

„Eficiența activității de vaccinare din prima etapă și parțial din etapa a doua de vaccinare. În etapa I, adresată lucrătorilor din sistemul medical și social, din cele aproximativ 250.000 de persoane eligibile, la data de 14 februarie 2021 sunt în evidențele noastre vaccinate cu două doze 89,96% dintre acestea și respectiv 98,84% cu o singură doză.

În ceea ce privește impactul vaccinării în cadrul acestui grup populațional, poate fi observată în ultimele patru săptămâni o scădere substanțială a ratei de incidență a cazurilor de Covid-19 cu peste 87,7%, ceea ce înseamnă beneficii substanțiale în reducerea infecției cu Sars-Cov-2 în rândul lucrătorilor din sistemul medical și social, în condițiile în care au fost păstrate aceleași măsuri de prevenție a răspândirii infecției. Practic, s-a înregistrat o reducere a mediei cazurilor noi săptămânale de la aproximativ 500 de cazuri la sub 50 de cazuri săptămânal.

În ceea ce privește beneficiile vaccinării persoanelor internate în centrele medico-sociale și rezidențiale, din cele aproximativ 49.000 de persoane eligibile care doresc să se vaccineze din rândul beneficiarilor din aceste centre, incluzând, pe lângă persoanele internate, și personalul de îngrijire, până la data de 14 februarie au fost vaccinate cu două doze de vaccin 56,45% dintre acestea, respectiv 86,67% cu o singură doză.

  

În ceea ce privește impactul vaccinării în rândul acestei categorii de persoane, observăm o reducere cu peste 65% a numărului de cazuri de îmbolnăvire prin Covid-19 în ultimele patru săptămâni, ceea ce ne plasează într-o situație favorabilă din punctul de vedere al reducerii riscului apariției focarelor de îmbolnăvire în aceste centre rezidențiale și sociale.

Numărul total de persoane vaccinate în cele două etape de până acum, la data de 15 februarie, este de 696.943, dintre care 242.774 cu prima doză și 454.169 cu a doua doză”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

digi24

Advertisements

Related posts

Explozie la un cazan de țuică. Un bărbat din Topile a ajuns cu arsuri la spital

Ema Roman

Studenţii la Medicină pot lucra în spitalele COVID. Raed Arafat anunță cum vor fi selectați

Redacția

Mersul pe jos cu un obiectiv precis este mai bun pentru sănătate decât o simplă plimbare

Redacția
Încarcă...