RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Germania va prelungi restricţiile până la începutul anului viitor

Germania a intrat în grupul ţărilor cu peste un milion de cazuri de COVID, după ce autorităţile au raportat aproape 23.000 de contaminări noi în ultimele 24 de ore.

Pentru a opri răspândirea necontrolată a coronavirusului, Guvernul federal, împreună cu conducerea landurilor, a decis să prelungească restricţiile până la începutul anului viitor.

Restaurantele, instituţiile de cultură şi de divertisment rămân închise, inclusiv de sărbători.

Şcolile şi grădiniţele îşi continuă însă activitatea.

  

Totodată, de la 1 decembrie întâlnirile private cu prietenii şi rudele vor fi limitate la cinci persoane din propria gospodărie şi cel mult o altă gospodină, copiii până la 14 ani nefiind puşi la socoteală.

În timpul sărbătorilor, 23 decembrie până la 1 ianuarie, se pot întâlni 10 persoane.

Guvernul cere oamenilor să evite participarea la slujbele de Crăciun, Angela Merkel precizând că se caută o înţelegere cu reprezentanţii comunităţilor religioase.

Este extinsă purtarea măştii în centrele oraşelor, iar companiilor li se cere să-şi închidă activitatea în perioada 23 decembrie – 1 ianuarie, permiţând munca la domiciliu. 

radio iasi

Related posts

Un junior al echipei naționale de fotbal din Afganistan a murit zdrobindu-se de pista aeroportului din Kabul, după ce a căzut de pe un avion al SUA

Redacția

Kremlinul reacționează după declarațiile lui Joe Biden: ”Nu contribuie la reducerea tensiunilor din Europa, ar putea duce la destabilizarea situației”

Redacția

Un român stabilit în Italia a fost găsit în casă cu o rană la gât, provocată de un flex. Polițiștii cred că s-a sinucis, dar nu exclud nici varianta crimei

Redacția
Încarcă...