RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Germania nu mai așteaptă o decizie comună a UE și se pregătește să limiteze călătoriile din țările cu noile tulpini

Germania se pregăteşte să înăspească restricţiile de călătorie pentru a preveni răspândirea noilor mutaţii mai contagioase ale coronavirusului, guvernul cancelarului Angela Merkel intenţionând ca până vineri să convină un plan în acest sens, a declarat ministrul german de interne, Horst Seehofer. Astfel, Germania nu mai aşteaptă vreo iniţiativă comună în cadrul Uniunii Europene, potrivit agenţiei DPA.

Germania are în vedere mai ales zonele unde cazurile de COVID-19 cu noile tulpini ale coronavirusului se întâlnesc cel mai des, precum Marea Britanie, Brazilia, Portugalia şi Africa de Sud, a spus, joi, Seehofer presei, înaintea unei videoconferinţe cu omologii săi europeni, transmite Agerpres.

Discuţiile despre excepţiile care ar putea fi permise continuă şi ”nu vreau să speculez asupra acestui lucru acum”, a adăugat el, asigurând însă că Germania ”nu va deveni o închisoare”, dar a insistat că este nevoie de stabilirea unor reguli pentru cetăţenii germani care revin în ţară din zonele afectate sau pentru cei care lucrează în sectorul transporturilor de mărfuri.

Seehofer a mai spus că Berlinul nu va aştepta adoptarea vreunei iniţiative comune a UE privind măsurile la frontiere, întrucât nu există indicii că o asemenea iniţiativă ar putea surveni într-un interval de timp acceptabil.

  

Conform unui sondaj realizat de YouGov, 68% dintre cetăţenii germani intervievaţi s-au declarat favorabili reducerii traficului aerian până aproape de zero pentru a combate pandemia, o posibilă măsură evocată marţi tot de ministrul Seehofer.

Comisia Europeană a propus noi măsuri pentru călătoriile în UE, dar nu este de acord cu propunerea cancelarului german, Angela Merkel, de a le interzice.

Executivul european precizează că “este necesar să se descurajeze puternic călătoriile neesențiale dar, totodată, să se evite închiderea frontierelor sau interdicțiile generale de călătorie și să se garanteze funcționarea neîntreruptă a pieței unice și a lanțurilor de aprovizionare”.

digi24

Related posts

Un tânăr cu probleme conjugale din zona deal şi-a tăiat venele (VIDEO)

Răzvan Grecu

Pacienţii asimptomatici vor fi testaţi acasă de medicii de pe Ambulanţă

Redacția

După coada de la magazin, Institutul Cantacuzino anunță că va dubla capacitatea de producție pentru suplimentul Orostim-HV

Redacția
Încarcă...