RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Germania ia în calcul vaccinarea obligatorie anti-Covid. Parlamentul se va pronunța până la finalul anului

Parlamentul german se va pronunţa până la sfârşitul anului asupra unei legi care impune vaccinarea împotriva Covid -19 a întregii populaţii pentru a opri focarul de infecţii, a anunţat marţi viitorul cancelar Olaf Scholz, relatează AFP.

”Propunerea mea este ca (…) deputaţii să facă o propunere Parlamentului” privind vaccinarea obligatorie, a spus într-un interviu pentru canalul Bild TV social-democratul care urmează să preia conducerea guvernului. El a declarat că acest text ar trebui să fie prezentat în acest an pentru a intra în vigoare în februarie sau martie.

Germania a exclus până acum varianta radicală de impunere a vaccinării, aşa cum a procedat vecinul austriac, scrie Agerpres. Din februarie, vaccinarea va deveni obligatorie pentru toți cetățenii care au rezidență permanentă în Austria, cu excepția celor care au contraindicații medicale.

Dar dezbaterea pe această temă a luat amploare în ultimele săptămâni, în timp ce ţara este puternic lovită de un nou val de contaminări.

  

Obligaţia de vaccinare a fost decisă recent pentru personalul din căminele de bătrâni şi spitale, precum şi pentru soldaţii din Bundeswehr (armata) şi ar urma să intre în vigoare în curând.

digi24

Related posts

Cum a apărut Polidin, vaccinul care a ținut România sănătoasă. Și cum a dispărut deodată de pe piață

Redacția

Un bărbat cu fractură de șold este al nimănui. Spitalul din Iași îl refuză, cel din Pașcani nu are bani pentru o proteză

Răzvan Grecu

Institutul Cantacuzino produce un medicament care creşte rezistenţa organismului la infecţii. Când va fi scos pe piață

Redacția
Încarcă...