RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Local

Ger, ninsori și polei în toată țara

Agentia Nationala de Meteorologie a emis un cod galben de racire accetuata in toata tara, valabil de astazi la amiaza pana luni dimineata. În intervalul menționat vremea se va răci accentuat în toate regiunile. Mai ales pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în vest, nord, nord-est și centru, apoi și în restul teritoriului.

Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde din noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) vor coborî sub -20 de grade. Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și -2 grade.
Vremea va fi deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales noaptea și dimineața.

De asemenea, a intrat in vigoare un cod galben pana maine la amiaza de intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, ninsori temporar viscolite și polei în nord-vest, nord, centru, est și sud-est. Mai ales pe parcursul zilei de joi (11 februarie) și în noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) vor fi precipitații în majoritatea regiunilor, la început ploi apoi predominant ninsori. Se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent.Local se va semnala polei sau ghețuș.

Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a teritoriului, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55…65 km/h și temporar peste 70…80 km/h, mai ales în centru, sud și est. În Moldova, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureș și la munte temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată.

  

Din aceasta seara de la ora 18.00 si pana maine seara este in vigoare un co portocaliu in Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură intensificări susținute ale vântului, temporar viscol și vizibilitate redusă. La altitudini de peste 1500 mvântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110…130 km/h. În noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) va ninge viscolit, apoi zăpada va fi spulberată puternic. Temporar vizibilitatea va fi redusă semnificativ, sub 50 m.

telem

Related posts

Moţca – a urcat la volan să facă o tură prin sat, deşi nu avea permis, şi a dat nas în nas cu Poliţia!

Redacția

Avertizare meteo: Vreme foarte rece, vânt și ploi în următoarele 3 zile. La munte va ninge

Redacția

Cupa de Șah “Mihail Sadoveanu”, salvată în ultima clipă!

Carmen Bălăceanu
Încarcă...