RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Georgia: Fostul preşedinte Saakaşvili, în greva foamei, este în stare critică (medici)

Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, aflat în arest de la întoarcerea sa din exil la începutul lui octombrie şi intrat în greva foamei de mai multe săptămâni, se află în stare critică şi nu primeşte îngrijirile adecvate, a afirmat un grup de medici miercuri seara, notează AFP, citat de Agerpres.

“Starea actuală de sănătate a pacientului este considerată critică”, a indicat într-un comunicat grupul de medici constituit de avocatul poporului din Georgia, adăugând că spitalul penitenciar unde este tratat fostul preşedinte nu poate răspunde nevoilor lui medicale.

Medicii au cerut transferul imediat al lui Mihail Saakaşvili la o unitate de terapie intensivă dintr-un spital civil mai bine echipat.

Săptămâna trecută, Mihail Saakaşvili, care refuză să mănânce de aproape 50 de zile în semn de protest faţă de încarcerarea sa la 1 octombrie, la scurt timp după ce s-a întors din exil în Ucraina, a fost transferat la un spital penitenciar din cauza deteriorării stării sale de sănătate.

  

Dar, în pofida avertismentelor medicilor care au considerat că viaţa lui este în pericol, guvernul georgian a refuzat până în prezent transferul lui de la spitalul-închisoare în care se află într-o unitate civilă.

Marţi,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Barna, despre cursa internă a USR PLUS: Este un partid deschis. Orice coleg care doreşte să vină cu o propunere în faţa partidului e liber să o facă

Redacția

ONU: Nouă amânare a votului în Consiliul de Securitate pentru proiectul de rezoluţie umanitară în cazul Ucrainei

Redacția

Iohannis a promulgat Legea. Incitarea publicului pe motiv că face parte dintr-o anumită categorie poate fi pedepsită cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani

Redacția
Încarcă...