NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Local

Gard metalic și la Kaufland Pașcani, pentru a separa fluxul de persoane vaccinate de cele nevaccinate (FOTO)

Lanțul de supermarketuri Kaufland a instalat garduri metalice în magazinele sale, scopul fiind separarea persoanelor vaccinate de cele nevaccinate. 

Această situație este  și la supermarketul din Pașcani, de pe strada Grădiniței, la ieșirea din municipiu spre Gâștești.

Imagini similare au apărut apoi din mai multe magazine ale retailerului german, semn că măsura s-a luat la nivel naţional. 

La vederea gardului metalic în magazin, oamenii au început să conteste decizia și să o vadă ca pe una discriminatorie.

  

Gardul metalic are menirea de a delimita accesul persoanelor nevaccinate de cel al persoanelor ce dețin un certificat verde înspre magazinele din galeria comercială.

Clienții nevaccinați au acces la magazinele cu produse esențiale, în timp ce persoanele vaccinate pot beneficia și de serviciile celorlalți agenți conomici ( farmacii, restaurante, etc.), interzise primei categorii.

Magazinele retailerului german Kaufland nu sunt considerate centre comerciale, dar, totodată, au în interior și alte spații comerciale închiriate în care funcționează magazine. La Pașcani este un plafar, un stand comercial cu țigări electronice și accesorii de telefoane, cât și un spațiu amenajat cu o vitrină unde sunt expuse spre vânzare produse de patiserie. Clienții nevaccinați aveau acces la acestea fără să prezinte certificatul verde.

Chiar dacă intrarea este separată de un gard metalic, persoanele vaccinate și cele nevaccinate se întâlnesc la rafturile cu produse din incinta supermarketului Kaufland.

Advertisements

Related posts

Gheața a produs pagube la Heleșteni și A.I. Cuza (FOTO)

Marius Parteni

Familia protopopului Pavel Postolache este în doliu!

Redacția

Depozitele neconforme de deșeuri din Județul Iași vor fi închise

Răzvan Grecu
Încarcă...